Τον Γάλλο σχεδιαστή μόδας, Jean-Paul Gaultier, βράβευσε το Γαλλικό Ινστιτούτο και η Πρεσβεία της Γαλλίας, σε ειδική τελετή που έγινε απόψε, στο πλαίσιο του 11ου φεστιβάλ γαλλόφωνου κινηματογράφου.

Tο βραβείο απένειμε στο σχεδιαστή η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, για την προσφορά του στη μόδα, την τέχνη και τον πολιτισμό. Στο χαιρετισμό της τόνισε ότι ο Jean-Paul Gaultier  είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης που εδραίωσε τον μύθο του παγκόσμιου παιδιού της μόδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε ακόμη ότι η μόδα και ο κινηματογράφος στη χώρα μας χρειάζονται μεγάλη στήριξη, τονίζοντας ότι με σωστή επεξεργασία και σωστή δουλειά θα μπορούσε να προσελκύσει τουρίστες.

«Διαθέτουμε το ανθρώπινο δυναμικό, είπε, τόσο στη μόδα όσο και στον κινηματογράφο και -γιατί όχι;- τα επόμενα χρόνια να μην δημιουργήσουμε ένα ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου σε πόλεις του εξωτερικού», είπε η κ. Γκερέκου.

Από την πλευρά του, ο κ. Gaultier είπε ότι χαίρεται που βρίσκεται σε μια χώρα που αγαπά και επισκέπτεται συχνά και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες του, ενώ, σχετικά με το αγαλματίδιο – βραβείο που έλαβε, δήλωσε χαρούμενος καθώς, όπως είπε, «είναι η πρώτη φορά που έχω στα χέρια μου αληθινό Ζολώτα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επεσήμανε ότι ο κινηματογράφος είναι σημαντικός γι’ αυτόν καθώς αυτός τον ώθησε να ασχοληθεί με τη μόδα, ενώ το έναυσμα του το έδωσε η ταινία «Φραμπαλάδες».

Την βράβευση ακολούθησε η προβολή της ταινίας «Μια μέρα πριν – Jean-Paul Gaultier», που όπως είπε ο ίδιος είναι ένα ρεπορτάζ που περιγράφει 36 ώρες πριν από μια επίδειξη μόδας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, Christophe Farnaud, ενώ παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, καθώς και άνθρωποι της μόδας και του κινηματογράφου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης