Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη σημειώνοντας και νέα ρεκόρ καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve τα οποία ενδεχομένως να δώσουν νέα στοιχεία για τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων το 2018.

Το θετικό κλίμα του 2017 φαίνεται να συνεχίζεται και το 2018, με τους δείκτες να ξεκινούν το νέο έτος με ισχυρά κέρδη. Η αισιοδοξία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και η φορολογική μεταρρύθμιση των Ρεπουμπλικάνων έχουν δώσει ώθηση στις μετοχές αντισταθμίζοντας τις γεωπολιτικές ανησυχίες, με το Ιράν να μπαίνει τις τελευταίες ημέρες στο ραντάρ των επενδυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τεχεράνη έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 22 άνθρωποι, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται και σήμερα με φιλοκυβερνητικές συγκεντρώσεις να πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα. Οι αναλυτές σημειώνουν ότι ενδεχόμενη κλιμάκωση της αναταραχής στο Ιράν θα μπορούσε να έχει σοβαρό αντίκτυπο στις τιμές του πετρελαίου.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 38,05 μονάδες (0,15%) στις 24.860,95 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 28,12 μονάδες (0,41%) στις 7.035,32 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 6,52 μονάδες (0,24%) στις 2.702,33 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 15 κινούνται με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η IBM στα 158,40 δολ. με άνοδο 4,13 δολ. ή σε ποσοστό 2,69%. Ακολουθούν η General Electric με άνοδο 1,32% στα 18,22 δολ. και η United Technologies με κέρδη 1,27% στα 129,78 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Intel (-2,35%), η Verizon Communications (-0,93%) και η 3M (-0,73%).

Το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να μονοπωλήσουν σήμερα τα πρακτικά της συνεδρίασης της τελευταίες συνεδρίασης της Fed για το 2017 (12-13 Δεκεμβρίου) τα οποία θα ανακοινωθούν λίγο πριν το κλείσιμο της αγοράς. Οι επενδυτές αναζητούν νέα στοιχεία για το πόσες φορές θα επιλέξει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια της αυτό το έτος. Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν η επόμενη αύξηση των επιτοκίων να έρθει τον Μάρτιο.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις ο τίτλος της Scana Corp. σημειώνει άλμα 23% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ενέργειας ότι εισήλθε σε συμφωνία συγχώνευσης με την Dominion Energy Inc.

Στον αντίποδα, ο τίτλος της MoneyGram International Inc. σημειώνει βουτιά 6% καθώς η εταιρεία υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων και η Ant Financial Services group, θυγατρική της κινεζικής Alibaba Group Holding Ltd. ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης ότι συμφώνησαν να τερματίσουν την συμφωνία συγχώνευσης τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης