Τον αρχηγό των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Νικ Κλεγκ, ανέδειξαν οι δημοσκοπήσεις ως νικητή της χθεσινής πρώτης για την πολιτική ιστορία της Βρετανίας τηλεοπτικής αναμέτρησης, που έγινε μεταξύ των αρχηγών των τριών μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας, εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου.

Η δημοσκόπηση της εφημερίδας «Times» δίνει στον Νικ Κλεγκ ποσοστό 61%, στον Ντέιβιντ Κάμερον 22% και στον Γκόρντον Μπράουν 17%. Η δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού ITV, ο οποίος φιλοξένησε την τηλεμαχία, αναδεικνύει πρώτο τον Νικ Κλεγκ με 43% και ακολουθούν οι Ντέιβιντ Κάμερον με 26% και Γκόρντον Μπράουν με 20%. Η δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού «Sky» δίνει στον Κλεγκ 37%, στον Μπράουν 32% και στον Κάμερον 31%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νικ Κλεγκ παρουσίασε τον εαυτό του ως την εναλλακτική λύση στο χρόνιο μονοπωλιακό παιχνίδι των δύο μεγάλων κομμάτων, ο Ντέιβιντ Κάμερον επικεντρώθηκε στις αυστηρές θέσεις του για τη μετανάστευση, τη δημόσια τάξη και την εκπαίδευση, ενώ ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν τόνισε ότι αντιπροσωπεύει τη μεγάλη εμπειρία και την ανθεκτικότητα για να χειριστεί τις δύσκολες καταστάσεις στους κρίσιμους καιρούς.

Στη χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση συζητήθηκαν μόνο τα εσωτερικά θέματα και ο αρχηγός των Συντηρητικών, Ντέιβιντ Κάμερον, απολογήθηκε για το σκάνδαλο των εξόδων των βουλευτών. Στη δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση, την άλλη Πέμπτη, την οποία θα φιλοξενήσει ο «Skai», θα συζητηθούν μόνο διεθνή θέματα.

Διαβάστε επίσης:
Ο Nick Clegg κέρδισε τις εντυπώσεις στο βρετανικό debate, 16 Απριλίου 2010, 00:45

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης