Με τη συμμετοχή νέων κυρίως, αλλά και με αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, ξεκινά ο 4ος Αγώνας Δρόμου Ναυπάκτου, την Κυριακή 18 Απριλίου στο Λιμάνι της πόλης. «Ο αγώνας για την ελευθερία και η ευγενής άμιλλα αποτελεί διαχρονικό μήνυμα, ειδικά στη σημερινή εποχή», ανέφερε ο δήμαρχος Ναυπάκτου, Θανάσης Παπαθανάσης, και συνέχισε εξηγώντας ότι «η ενεργός συμμετοχή των νέων στον αθλητισμό αποτελεί βασική προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό και, ως Δήμος, ήδη έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά ουσιαστικών παρεμβάσεων για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της πόλης μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Νεολαίας (Δ.Κ.Ε.Α.Ν.), Νίκος Τσουκαλάς, ανέφερε ότι «και αυτή τη χρονιά θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων που αναδεικνύουν τον εθελοντισμό και τον αθλητισμό στην πόλη μας», ενώ ταυτόχρονα κάλεσε όλους τους μαθητές και τους πολίτες της Ναυπάκτου να συμμετάσχουν ενεργά την προσεχή Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον 4ο Αγώνα Δρόμου διεξάγονται παράλληλα δύο αγώνες: ένας για ενήλικες, σε μια διαδρομή μήκους 9 χιλιομέτρων μέσα στην πόλη και με ανέβασμα στο κάστρο, και ένας μικρότερος (2.200 μέτρων) για παιδιά (Δημοτικών – Γυμνασίων – Λυκείων). Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ναυπάκτου, τον Δήμο Πατρέων και το Πανεπιστήμιο Πατρών ο 1ος Ποδηλατικός Αγώνας Ναύπακτος – Πανεπιστήμιο Πατρών, για αθλητές, ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Ναυπάκτου. «Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων, με την ουσιαστική και καθοριστική συμβολή του Πανεπιστημίου Πατρών, που προάγει τον αθλητισμό και δημιουργεί υγιή πρότυπα στους νέους» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

Πηγή: thebest.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης