Για τη δημιουργία ενός διαδρόμου μεταφοράς εμπορευμάτων από τον Δούναβη, τον Μοράβα και τον Αξιό, και με έξοδο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μίλησε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, αναφερόμενος στην τελευταία του επίσκεψη στα Σκόπια.

Όπως είπε ο κ. Μπουτάρης, «ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβάνοφ μού έδωσε ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται το όνειρο της δημιουργίας του καναλιού». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο κ. Ιβάνοφ τον ενημέρωσε πως Κινέζοι έχουν μελετήσει το έργο και τα σημεία που είναι αβαθή, το σύστημα μετατόπισης των πλοίων και το μήκος που θα πρέπει να έχουν τα πλοία για να μπορούν να πλέουν στους ποταμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Μπουτάρης στη διάρκεια των ανακοινώσεών του προς τους δημοτικούς συμβούλους αναφέρθηκε στο θέμα του αεροδρομίου «Μακεδονία» και στις ακυρώσεις πτήσεων από αεροπορικές εταιρείες. «Είναι τραγική η κατάσταση, καθώς αεροπορικές εταιρείες προσγειώνονται στην Καβάλα αντί για τη Θεσσαλονίκη και η μεταφορά των επιβατών γίνεται με λεωφορεία. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το υπουργείο γιατί υπάρχει διχογνωμία για τις εργασίες που γίνονται, εάν είναι αναγκαίες ή όχι».

Ο δήμαρχος στάθηκε επίσης στις μετακινήσεις των πολιτών με τα αστικά λεωφορεία, υπογραμμίζοντας πως θα επιδιωχθεί άμεσα μια συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που παρατηρούνται με την κυκλοφορία μικρού αριθμού λεωφορείων και τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης