Λίγο μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Σίμον Πέρες, στο Μέγαρο των Ηλυσίων του Παρισιού, ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, προέτρεψε Ισραήλ και Παλαιστίνη να καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Ο Σαρκοζί δήλωσε σχετικά: «Θα πρέπει οι υπέρμαχοι της ειρήνης να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε τουλάχιστον να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες (μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης). Δεν υπάρχει άλλη λύση για να πάμε το συντομότερο δυνατόν προς μια διαπραγματεύσιμη ειρήνη στη βάση των παραμέτρων που ο καθένας γνωρίζει. Είναι ανώφελο να χάνεται τόσος χρόνος τη στιγμή που υπάρχει ήδη τόση δυστυχία. Η Γαλλία εύχεται να αρχίσουν πάλι οι διαπραγματεύσεις, ώστε οι Παλαιστίνιοι να αποκτήσουν ένα κράτος δημοκρατικό, βιώσιμο, σύγχρονο με την προϋπόθεση της εγγύησης της ασφάλειας του Ισραήλ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σίμον Πέρες είπε από την πλευρά του ότι «υπάρχει μια καλή ευκαιρία τώρα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, μετά από το αδιέξοδο τόσων μηνών» και κάλεσε τον Νικολά Σαρκοζί να αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης