Διαφορετική πολιτική έχουν ακολουθήσει ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας οι τέσσερις κατηγορούμενοι που έχουν ήδη προφυλακιστεί για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Ο Νίκος Μαζιώτης και οι Παναγιώτα Ρούπα, τους οποίους οι Αρχές παρουσιάζουν ως «διευθυντικά στελέχη» της Οργάνωσης, ουσιαστικά αρνήθηκαν να απολογηθούν, καθώς, όπως είπαν στη δικαστική λειτουργό, δεν αναγνωρίζουν τις διαδικασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Γουρνάς υποστήριξε, επίσης, ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία, καταγγέλλοντας, όμως, πως στον 12ο όροφο της Ασφάλειας έφαγε ξύλο καθώς και ότι οι αστυνομικοί απείλησαν τη ζωή των παιδιών του.

Αντιθέτως, ο Σαράντος Νικητόπουλος υποστήριξε ότι μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών, εξαιτίας της φιλικής σχέσης που διατηρούσε με τον Λάμπρο Φούντα και της ενεργής παρουσίας του στον αναρχικό χώρο.

«Εγκληματίες και τρομοκράτες είστε εσείς και το σύστημα που υπηρετείτε. Το κράτος και ο καπιταλισμός». Αυτό ανέφερε η Παναγιώτα Ρούπα, κατά τη σύντομη χθεσινή παραμονή της στο γραφείο της δικαστικής λειτουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι επαναστάτης και αγωνίζομαι εναντίον ενός άδικου και εγκληματικού καθεστώτος, όπως είναι ο καπιταλισμός και το κράτος. Εάν κάποιοι πρέπει να απολογηθούν, είναι αυτοί που με κατηγορούν, όπως είναι η αστυνομία και οι δικαστές, οι οποίοι υπηρετούν τους πλουσίους. Έχω το δίκιο με το μέρος μου και δεν απολογούμαι» δήλωσε ο Νίκος Μαζιώτης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η σημερινή παρουσία του Κωνσταντίνου Γουρνά στο κτίριο 9 της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Ο 30χρονος κατηγορούμενος ισχυρίσθηκε ότι εδώ και δέκα χρόνια είναι εργάτης με ενεργή συμμετοχή στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. «Είμαι ενάντια στο καθεστώς, στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα» είπε και κατήγγειλε ότι ξυλοκοπήθηκε και δέχθηκε απειλές μέσα στην Ασφάλεια. «Δεν είμαι εγώ ο τρομοκράτης, τρομοκράτες είναι αυτοί που με ξυλοκόπησαν και απείλησαν τη ζωή των παιδιών μου, στον 12ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής» κατέληξε.

«Με στοχοποίησαν, επειδή είμαι αναρχικός» υποστήριξε ο Νικητόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Σαράντος Νικητόπουλος, ο οποίος απολογήθηκε και προφυλακίσθηκε χθες, δήλωσε θύμα στοχοποίησης εξαιτίας της παρουσίας του στον αντιεξουσιαστικό χώρο από τότε που ήταν 15 ετών. Με τον Λάμπρο Φούντα, όπως είπε, γνωρίστηκε το 1995 και έκτοτε ανέπτυξαν φιλική σχέση. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι μπήκε στο «μάτι» των διωκτικών Αρχών εξαιτίας της φιλικής σχέσης που είχε με το 35χρονο βιολόγο αλλά και της δημόσια ομιλίας που έδωσε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μία ημέρα μετά τον θάνατό του.

Ο κατηγορούμενος, πάντως, έδωσε μια ιδιαίτερα απλοϊκή εξήγηση για το αποτύπωμά του που βρέθηκε σε κείμενο στο σπίτι του Φούντα. «…Διάβασα στη δικογραφία ότι πρόκειται για ένα κείμενο που ενδεχομένως συνέταξε ο κρατούμενος για πολιτικού λόγους, Πολύκαρπος Γεωργιάδης, και μοιραζόταν δημόσια σε πορείες και διαδηλώσεις σε μπαρ στα Εξάρχεια και σε όλη την Ελλάδα. Και θα μπορούσαν να το είχαν οι πάντες» είπε.

Όπως, εύκολα, εξήγησε και την παρουσία του, μαζί με τους Μαζιώτη και Σταθόπουλο, την 1η και 2η Απριλίου στο αλσύλλιο πίσω από το γήπεδο του Εθνικού Αστέρα στην Καισαριανή: «Δώσαμε ραντεβού στο αλσύλλιο, γιατί είμαστε φίλοι, για να πιούμε έναν καφέ. Υπάρχει καφετέρια από την οποία μπορείς να πάρεις καφέ. Δεν γνωρίζω τι περιείχε η σακούλα που φέρεται ότι παραδόθηκε από τον Σταθόπουλο (σ.σ. σύμφωνα με κατάθεση αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής ο Σταθόπουλος έβγαλε από το πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του μια πράσινη σακούλα). Δεν ειπώθηκε τίποτα σε σχέση με τη σακούλα», είπε, ενώ αρνήθηκε ότι είχε τακτικές μεταμεσονύχτιες επαφές με τον Μαζιώτη.

Στο διά ταύτα της απολογίας του, ο 32χρονος άνδρας αρνήθηκε την ένταξή του στην Οργάνωση, ενώ παρουσίασε και άλλοθι για ορισμένες από τις πράξεις που κατηγορείται.

Όπως είπε: Στις 5 Νοεμβρίου 2003, όταν τοποθετήθηκε η βόμβα στο Πρωτοδικείο Αθηνών, βρισκόταν διακοπές στη Φολέγανδρο, στις 5 Ιανουαρίου 2009 (όταν έγινε η επίθεση στους άνδρες των ΜΑΤ, όπου τραυματίσθηκε ο Μαντζούνης) κοιμόταν στο σπίτι του, στις 2 Νοεμβρίου 2009, όταν εξερράγη βόμβα στο Χρηματιστήριο βρισκόταν και πάλι στη Φολέγανδρο, και στις 9 Μαρτίου 2009 όταν σημειώθηκε επίθεση στη Citibank γιόρταζε την ονομαστική του εορτή στο σπίτι του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης