Η Μπαρτσελόνα επικράτησε χθες το βράδυ με 3-0 της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, κάνοντας ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση της φετινής Πριμέρα Νιτβιζιόν. Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα, ο Γκουαρντιόλα τόνισε πως η ομάδα του έχει μεγάλη ψυχική δύναμη, ενώ ανέφερε πως ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίθηκαν οι παίκτες στο ματς με τη Ρεάλ τον ικανοποιήσε.

«Τα πηγαίνουμε καλύτερα σε σύγκριση με το τέλος της περασμένης σεζόν, και αυτό είναι καλό σημάδι. Η ομάδα έχει μεγάλη ψυχική δύναμη, και αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι πως η Ρεάλ θα μας ασκήσει πίεση», είπε ο Γκουαρντιόλα και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει κούραση, υπάρχει μόνο επιθυμία. Δεν μένει και πολύ για τη λήξη της σεζόν και η επιθυμία είναι αυτή που σε οδηγεί στα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Έχουμε μπροστά μας ιστορικές ευκαιρίες, που ίσως να μην επιστρέψουν ποτέ και θα πρέπει να τις αρπάξουμε.

Θα πρέπει να το σκεφτόμαστε αυτό 24 ώρες την ημέρα. Συνήθως, η ομάδα που συγκεντρώνει πάνω από 80 πόντους είναι πρωταθλήτρια, όμως η φετινή χρονιά είναι διαφορετική. Ωστόσο, ο χαρακτήρας της ομάδας με κάνει να αισιοδοξώ.

Όλα τα στατιστικά θα είναι ανώφελα αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα. Φοβόμουν λίγο πριν το ματς επειδή νικήσαμε τη Ρεάλ και φαινόταν πως είχαμε τελειώσει το έργο μας. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που ανταποκρίθηκαν οι ποδοσφαιριστές στις περιστάσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Ζοάν Λαπόρτα, με δηλώσεις του στην As μοίρασε συγχαρητήρια στην ομάδα και επαίνεσε τον Πέδρο:

«Πήγαμε για τη νίκη από το ξεκίνημα. Παλεύουν πολύ και είναι γενναιόδωροι με το θέαμα που προσφέρουν. Μοιάζουν πεινασμένοι και ότι θέλουν το παιχνίδι. Είναι το ίδιο αίσθημα με πέρυσι. Υπάρχει άφθονο ταλέντο και μας αρέσει αυτό.

Ο Πέδρο έχει παρουσιάσει μεγάλη πρόοδο. Δείχνει αυτή τη μετριοφροσύνη ως παίκτης που χαρακτηρίζει όλη την ομάδα της Μπαρτσελόνα.

Δίνω συγχαρητήρια σε όλη την πρώτη ομάδα, και τώρα στον Πέδρο, που πέτυχε ένα σπουδαίο γκολ, αλλά και στους Βίκτορ Βαλντές και Ντάνι Άλβες, που συνέβαλαν σημαντικά ώστε να έρθει αυτό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης