Τον δρόμο για τις φυλακές έδειξε η 19η τακτική ανακρίτρια στον Κωνσταντίνο Γουρνά, τον μοναδικό από τους τρεις κατηγορουμένους για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» που απολογήθηκε σήμερα -έστω και τυπικά.

Οι υπόλοιποι δύο, ο 31χρονος Χριστόφορος Κορτέσης και ο 32χρονος Ευάγγελος Σταθόπουλος, ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν αύριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χριστόφορος Κορτέσης ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, καθώς δεν έχει λάβει ακόμα το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του ούτε και την έκθεση κατάσχεσης, που έχει συνταχθεί μετά από τις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του, στη Φιλαδέλφεια. Το ίδιο έκανε και ο Ευάγγελος Σταθόπουλος.

Οι κατηγορούμενοι Ευάγγελος Σταθόπουλος και Χριστόφορος ΚορτέσηςΑπό την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Γουρνάς απολογήθηκε τυπικώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του, εκτός από μία τηλεφωνική συνομιλία που φέρεται να είχε με τον Νίκο Μαζιώτη.

Κατά την έξοδο των κατηγορουμένων από το κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο της ανακρίτριας, προκλήθηκε νέα ένταση, αυτή τη φορά μεταξύ των συγκεντρωμένων φίλων και συγγενών τους με αστυνομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ατμόσφαιρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων ήταν τεταμένη από το πρωί, καθώς οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν αρκετές φορές στους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία που καλύπτουν το ρεπορτάζ.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κατά τη μεταφορά των συλληφθέντων στα δικαστήρια

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για τέσσερα κακουργήματα (συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο σε ανθρώπους ή πράγματα, έκρηξη από κοινού τετελεσμένης και σε απόπειρα από την οποία προκύπτει κίνδυνος για άνθρωπο και πρόκληση σωματικής βλάβης) και τέσσερα πλημμελήματα (διακεκριμένη περίπτωση φθοράς τελεσθείσας με έκρηξη, παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή).

Χθες, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια, κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Σαράντος Νικητόπουλος. Οι δύο πρώτοι ουσιαστικά αρνήθηκαν να απολογηθούν, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία, το κράτος και το σύστημα, ενώ η Παναγιώτα Ρούπα ζήτησε να μην κριθεί με βάση την κατάστασή της (εγκυμοσύνη) αλλά με βάση τα στοιχεία.

Ο Νίκος Μαζιώτης και ο Σαράντος Νικητόπουλος κρατούνται από χθες σε κοινό κελί στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ η Παναγιώτα Ρούπα κρατείται στο τμήμα μητέρων των γυναικείων φυλακών στον Ελαιώνα Θηβών.

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακίστηκαν και οι τρεις, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010, 16:51.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης