Τριβές μεταξύ του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και της κυπριακής κυβέρνησης προκαλεί η προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προωθήσει κανονισμό για απευθείας εμπόριο μεταξύ των κατεχομένων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, υποστήριξε ότι τυχόν προώθηση του κανονισμού θα είναι «ένα βήμα πριν από την επίσημη διπλωματική αναγνώριση του ψευδοκράτους και το μεγαλύτερο και καθοριστικό πλήγμα, που θα δεχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία από το 1974».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δήλωσε ότι δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών, παρότι «ευθύνες υπάρχουν και σχετίζονται με την ουσία της εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης Χριστόφια».

Ο κ. Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της παράταξης, προσκάλεσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και εκείνος θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 4 και 5 Μαϊου.

Επιπλέον, έκανε γνωστό πως θα υπάρξει και κινητοποίηση, μέσω των ευρωβουλευτών του ΔΗΣΥ, στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ θα αποσταλούν επιστολές προς όλους τους Ευρωπαίους πρωθυπουργούς, που προέρχονται από τις τάξεις του ΕΛΚ και προς τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας στις επικρίσεις του κ. Αναστασιάδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι όπλο της Κυπριακής Δημοκρατίας για να αντιμετωπισθεί το θέμα του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα «είναι η αξιοπιστία και το κύρος του προέδρου Χριστόφια και της κυβέρνησης, που αποκτήθηκε από την εξωτερική πολιτική, που ασκείται».

«Γίνονται όλες οι ενέργειες για να αντιμετωπισθεί το θέμα», είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως «είναι προφανές ότι ενεργοποιήθηκαν κάποιοι μηχανισμοί ενημέρωσης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης