Μανιφέστο

Η σύγχρονη τέχνη, ο μοντέρνος καλλιτέχνης και η Κέιτ Μπλάνσετ σε 13 διαφορετικούς ρόλους. Από τον φουτουρισμό και τον ντανταϊσμό μέχρι το Δόγμα 95 του Λαρς φον Τρίερ και τους Χρυσούς Κανόνες της Κινηματογράφησης του Τζιμ Τζάρμους, δεκατρία μανιφέστα με τη μορφή μονόλογων από την Κέιτ Μπλάνσετ αποτίνουν φόρο τιμής σε καλλιτεχνικά ρεύματα του 20ου αιώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βραβευμένη Αυστραλή ηθοποιός ενσαρκώνει μοναδικά 13 διαφορετικούς χαρακτήρες, μεταξύ των οποίων μία δασκάλα, μία παρουσιάστρια, μία εργάτρια, έναν άστεγο και μία ναρκομανή αναζητώντας τον ρόλο του καλλιτέχνη στη σύγχρονη κοινωνία.

Η ταινία Μανιφέστο έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2017 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Σάντανς, στη Γιούτα. Ο Γιούλιαν Ρόζεφελντ γύρισε τα 13 διαφορετικά βίντεο, διάρκειας 60’ το καθένα με την Κέιτ Μπλάνσετ το 2015 και έως τον Ιανουάριο του 2017 τα κλιπ, όπου είχαν παρουσιαστεί είχαν τη μορφή της βίντεο – εγκατάστασης.

Σκηνοθεσία Γιούλιαν Ρόζενφελντ (Julian Rosefeldt)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την Κέιτ Μπλάνσετ

Δείτε το τρέιλερ:

Λαίδη Μάκμπεθ

Βρετανικό δράμα με πολλές φεστιβαλικές διακρίσεις. Αγγλική εξοχή, 1865. Η Κάθριν πνίγεται σε έναν γάμο χωρίς αγάπη, με έναν άνδρα στα διπλά της χρόνια. Η σκληρή οικογένεια του, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα της. Όταν ξεκινά μια παθιασμένη σχέση με έναν νεαρό εργάτη στο κτήμα του συζύγου της, μια δύναμη απελευθερώνεται μέσα της, τόσο ισχυρή που τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει, μέχρι να κατακτήσει αυτό που θέλει.

Tο τραγικό πορτρέτο μιας όμορφης, αποφασιστικής και ανελέητης νεαρής γυναίκας, η οποία διεκδικεί την ανεξαρτησία της, σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από άνδρες.

Σκηνοθεσία: Ουΐλιαμ Όλντροϊντ

Πρωταγωνιστούν: Φλόρενς Που, Κόσμο Τζάρβις, Πολ Χίλτον, Ναόμι Άκι, Κρίστοφερ Φέρμπανκ.

Είδος: Δράμα

Δείτε το τρέιλερ:

Thank You For Your Service

Μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών γυρνάει σπίτι από το Ιράκ, όπου έγιναν μάρτυρες ανείπωτης βίας και παραλογισμού. Καθώς προσπαθούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητα ως πολίτες, βασανίζονται από τις εμπειρίες στους στα πεδία των μαχών, υποφέροντας από μετατραυματικό στρες.

Σκηνοθεσία: Τζέισον Χολ

Ηθοποιοί: Μάιλς Τέλερ, Έιμι Σούμερ, Χάιλι Μπένετ, Σκοτ Χέιζ, Κίσα Κάστλ Χιούζ, Τζο Κόουλ

Διάρκεια: 108 λεπτά

Είδος ταινίας: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

Ξαναγύρισε ο Μπαμπάς

Το 2015, ο Γουίλ Φέρελ είχε να αντιμετωπίσει την επιστροφή του πατέρα των παιδιών της γυναίκας του, Μαρκ Γουόλμπεργκ, και το αποτέλεσμα της συνύπαρξης αυτών των δύο διαμετρικά αντίθετων χαρακτήρων ήταν μια ξεκαρδιστική κωμωδία. Δύο χρόνια μετά, ο Σον Άντερς σκηνοθετεί και πάλι το ίδιο δίδυμο, που φέρνει τα Χριστούγεννα ένα μήνα νωρίτερα. Και μόλις οι δύο πατεράδες βρίσκουν τις ισορροπίες τους και μοιράζουν τους ρόλους τους ώστε οι δύο οικογένειες να συνυπάρχουν αρμονικά, καταφθάνουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων οι παππούδες, που δεν τους λες και τους πιο εύκολους και διακριτικούς ανθρώπους του κόσμου.

Daddy’s Home 2

Σκηνοθεσία: Σον Άντερς

Ηθοποιοί: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Γουίλ Φέρελ, Μελ Γκίμπσον, Τζον Λίθγκοου.

Διάρκεια: 98 λεπτά

Είδος ταινίας: Κωμωδία

Δείτε το τρέιλερ:

Πάντινγκτον 2

Ο Πάντινγκτον, ο πιο αγαπημένος αρκούδος στον κόσμο, επιστρέφει σε μία ξεκαρδιστική και γεμάτη δράση ταινία. Ο Πάντινγκτον ζει πλέον ευτυχισμένος με την καινούρια του οικογένεια, τους Μπράουν, στο Ουίνζντορ Γκάρντενς. Κι ενώ ψάχνει να βρει το τέλειο δώρο για τη θεία του τη Λούση, που κλείνει τα 100 της χρόνια, ο Πάντινγκτον εντοπίζει ένα μοναδικό pop-up βιβλίο στην αντικερί του κ. Γκρούμπεν. Όταν όμως το βιβλίο εξαφανίζεται, ο Πάντινγκτον και οι Μπράουν ξεκινάνε ένα απίστευτο περιπετειώδες ταξίδι προκειμένου να λύσουν το μυστήριο.

Σκηνοθεσία (μεταγλ. ταινίας): Φώτης Πετρίδης

Ηθοποιοί (φωνές): Γιάννης Τσιμιτσέλης, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Φώτης Πετρίδης, Πέτρος Δαμούλης, Στεφανία Φιλιάδη, Κωνσταντής Μαυριάς, Λίλα Μουτσοπούλου, Κώστας Δαρλάσης, Βασίλης Μήλιος.

Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος ταινίας: Κινούμενα Σχέδια

Δείτε το τρέιλερ:

«Ο Γιος της Σοφίας»

«Ο Γιός της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα.
 
Βασικός ήρωας της ταινίας είναι ο 11χρονος Μίσα, που καταφθάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004 για να ζήσει με τη μητέρα του, Σοφία, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχωρισμού. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι στην Αθήνα τον περιμένει ένας νέος πατέρας. Όσο η Ελλάδα ζει το Ολυμπιακό της όνειρο, ο Μίσα θα απογειωθεί βίαια προς τον ενήλικο κόσμο με όχημα τη σκοτεινή πλευρά των αγαπημένων του παραμυθιών.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Ελίνα Ψύκου

Πρωταγωνιστούν: Victor Khomut, Valery Tscheplanowa, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αρτέμης Havalits, Αρετή Σεϊνταρίδου, Υβόννη Μαλτέζου, Μαρία Φιλίνη, Μαρίνος Βεσλεμές και ο Χρήστος Στέργιογλου.

Δείτε το τρέιλερ:

Όλα Απ’ Την Αρχή

H ταινία «Όλα Απ’ Την Αρχή» του Κερτ Βέλκερ είναι μια προσπάθεια εξερεύνησης της θλίψης, της μοναξιάς και της απόγνωσης μέσα από τα μάτια δυο ανδρών που έχασαν τη σημαντικότερη γυναίκα της ζωής τους, μια ιστορία που με διαφορετικές παραλλαγές και συνθήκες μπορούμε να ταυτιστούμε όλοι μας.

Μετά τον θάνατο της συζύγου του, ο Μπιλ Πόντερ (Τζ. Κ. Σίμονς) και ο 17χρονος γιος του Γουές, μετακομίζουν από την μικρή τους πόλη στην μεγαλούπολη, σε μια προσπάθεια να κάνουν μια νέα αρχή. Καθώς οι δυο τους προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα τους ζωή, και να βρουν τρόπους να κλείσουν τις πληγές τους, θα γνωρίσουν δυο ξεχωριστές γυναίκες που θα τους βοηθήσουν να αγκαλιάσουν και πάλι τη ζωή.

The Bachelors

Σκηνοθεσία: Κερτ Βέλκερ

Πρωταγωνιστούν: Τζ. Κ. Σίμονς, Τζος Γουίγκινς, Ζιλί Ντελπί, Οντέγια Ρας.

Δείτε το τρέιλερ:

Ussak

Κοινωνικό δράμα του Κυριάκου Κατζουράκη με την Κάτια Γέρου. Σε μια χώρα κάπου στο κοντινό μέλλον μια κοινότητα περιθωριακών, βουτηγμένη στην παρακμή και την παράνοια, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, κόντρα σε ένα απολυταρχικό καθεστώς.

Δραματική 2017 Eλληνική δραματική ταινία 2017, σκηνοθεσία Κυριάκος Κατζουράκης με τους: Κάτια Γέρου, Γιάννη Τσορτέκη, Θεοδώρα Τζήμου, Νίκο Νίκα.

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης