Συναυλία υποστήριξης και οικονομικής ενίσχυσης της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» πραγματοποιήθηκε στο Βασιλικό Θέατρο, στη Θεσσαλονίκη.

Για την ιστορία, τον Αύγουστο του 2008, 44 άνθρωποι από 13 χώρες, επιβαίνοντας σε δύο ελληνικά ψαροκάικα έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια το θαλάσσιο αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Μάιο του 2010, «Ένα καράβι για τη Γάζα», μέλος αυτή τη φορά διεθνούς πρωτοβουλίας για το σπάσιμο του αποκλεισμού, θα σαλπάρει ξανά.

Εννιά σκάφη με 500 επιβαίνοντες θα μεταφέρουν 5.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, οικοδομικά, εκπαιδευτικά υλικά και φάρμακα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, μιλώντας στην εκδήλωση, σημείωσε ότι η άρση του αποκλεισμού είναι πράξη αμφισβήτησης της κατοχής κυρίαρχου λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι της παλαιστινιακής παροικίας της Θεσσαλονίκης και των Παλαιστίνιων φοιτητών.

Στη συναυλία συμμετείχαν η Σαβίνα Γιαννάτου με τους Primavera en Salonico, ο Δημήτρης Νικολούδης, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, το τρίο Die Festliche eir, ο Γιάννης Κουρσιούμης και τα συγκροτήματα «Λουδίας» και «Cabaret Balkan».

Μέλη της παλαιστινιακής φοιτητικής ένωσης Θεσσαλονίκης χόρεψαν παραδοσιακούς παλαιστινιακούς χορούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων του Συνασπισμού στη νομαρχία και στο δήμο Θεσσαλονίκης, Στρατής Πλωμαρίτης και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου και η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Για την οικονομική ενίσχυση της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» έχει ανοιχθεί λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 116/772732-18.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης