Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, λίγο πριν το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα την Αρχιεπισκοπή, την Τρίτη το πρωί ο Μακαριότατος θα «μεταβεί στην έδρα της ΕΕ, όπου θα παραστεί και θα χαιρετίσει την επίσημη εναρκτήρια τελετή του σεμιναρίου “Θρησκευτικές ελευθερίες και ιεροί χώροι στη Δημοκρατία της Κύπρου”» που διοργάνωσε η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κύπρου στο διεθνή οργανισμό, σε συνεργασία με την Επιτροπή Εκκλησίας και Κοινωνίας του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.

Το σεμινάριο θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ σε αυτό θα συμμετάσχουν ο τέως πρόεδρος του Σώματος, Hans Gert Poettering, και η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους. Ομιλητές θα είναι ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην ΕΕ, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Αντιπρόσωπος των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Antranik Ashdjian, ο Διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου στην ΕΕ, Χωρεπίσκοπος Νεαπόλεως, Πορφύριος, ο Διευθυντής της Επιτροπής Εκκλησίας και Κοινωνίας του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, Αιδεσιμολογιώτατος Rοdiger Noll και ο Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών στην Κύπρο, Youssef Soueif.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη μετάβασή του στις Βρυξέλλες ο Αρχιεπίσκοπος θα συνοδεύεται από το Θεοφιλέστατο Χωρεπίσκοπος Καρπασίας, Χριστοφόρο, και από το Διευθυντή του Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας της Κύπρου, Ιωάννη Χαριλάου.

Από τις Βρυξέλλες ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, την Παρασκευή στις 16 Απριλίου, ύστερα από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχου, Βαρθολομαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης