Ο ακραίος του Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου Ζένια Γκόρτσανιουκ αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής – MVP Βίκος Cola της 2ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» 2017-18.

Ο 30χρονος ελληνοουκρανός ακραίος στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη Νίκη Αιγινίου έσπασε τα… κοντέρ σημειώνοντας 25 πόντους συνολικά στη νίκη της ομάδας του επί του Παναθηναϊκού με 3-2 σετ. Το εντυπωσιακό είναι πως άντεξε την πίεση στην τακτική του Παναθηναϊκού να τον σημαδεύει στο σερβίς καθώς πήρε 56 υποδοχές με συνολικά ποσοστά υποδοχής 73% και 38% άριστες. Έκανε μόνο 4 λάθη στην υποδοχή. Στην επίθεση είχε 24 τελειωμένες επιθέσεις στις 34 προσπάθειες που έκανε, δηλαδή, ποσοστό αποτελεσματικότητας 71% και μόλις ένα λάθος. Πήρε και έναν πόντο από μπλοκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Zένια Γκόρτσανιουκ κατακτά τον τίτλο του MVP για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Η πρώτη ήταν στην 3η αγωνιστική της σεζόν 2010-11 με τη φανέλα του Ηρακλή στο νικηφόρο εκτός έδρας ντέρμπι επί του Ολυμπιακού με 3-1 σετ.

«Θυμάμαι πως τότε υπήρχαν τραυματισμοί στην ομάδα του Ηρακλή και είχα παίξει κεντρικός. Αν δεν κάνω λάθος ήταν τραυματίας ο Κράβαρικ και είχαν γίνει πολλές αλλαγές. Ήταν ένα υπέροχο παιχνίδι. Ήταν ο μοναδικός μου τίτλος και αυτός ως κεντρικός. Βγήκα άλλη μία φορά MVP αγώνα στη Ρωσία», θυμάται ο Γκόρτσανιουκ.

Είναι επίσης ο δεύτερος παίκτης της Νίκης Αιγινίου μετά τον Σίμο Ντάμπουβιτς που κατακτά τίτλο MVP. O Nτάμποβιτς είχε δύο διακρίσεις τη σεζόν 2012-13.

«Ο Φίνος είναι ΜVP»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην είδηση της διάκρισης του ο Ζένια Γκόρτσανιουκ πετάχτηκε από τη θέση του και χωρίς δεύτερη σκέψη είπε: «Είναι καταπληκτικό νέο. Μου δίνεται πολύ μεγάλη χαρά γιατί αυτές τις μέρες είμαι πολύ πιεσμένος. Το μυαλό μου είναι στο πλευρό του φίλου Δημήτρη Φίνου. Αυτός είναι ο MVP της ζωής. Θα νικήσει σίγουρα. Εμείς απλά παίζουμε, πότε καλά, πότε άσχημα».

Για την εμφάνιση του κόντρα στον Παναθηναϊκό είπε: «Είχε να παίξω επίσημο αγώνα από τις 10 Απριλίου όταν αγωνίστηκα για τελευταία φορά στην Τουρκία με την Τοκάτ. Προετοιμάστηκα καλά και να ‘μαι πάλι. Έχουμε καλή ομάδα και μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο. Χάρηκα πολύ που δώσαμε χαρά στον κόσμο του Αιγινίου. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια οι άνθρωποι εκεί για να έχουν το βόλεϊ ψηλά και τους αξίζει».

Η σύγκριση με την Τουρκία

Ο Γκόρτσανιουκ αναφέρθηκε και στο πέρασμα του από την Τουρκία και έκανε συγκρίσεις με το ελληνικό πρωτάθλημα: «Κοιτάξτε οι τουρκικές ομάδες σε αυτή τη φάση μπορούν να αγοράσουν όποιον αθλητή θέλουν. Έχουν χρήματα αλλά ο κόσμος δεν έχει αθλητική και βολεϊκή κουλτούρα. Τα γήπεδα είναι εντελώς άδεια. Δεν υπάρχει προβολή, ούτε τηλεόραση, ούτε mvp και τέτοια πράγματα. Εδώ μπορεί να γκρινιάζουμε αλλά έστω και με λίγα χρήματα γίνονται πολλά πράγματα. Αυτή είναι η αλήθεια. Αρκεί να μην σταματήσουμε την προσπάθεια. Η χώρα περνάει κρίση, ο κόσμος δεν έχει τα απαραίτητα για να ζήσει αλλά ο αθλητισμός είναι μία διέξοδος. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια στις μικρές ηλικίες για να φέρουμε τα παιδιά και τις οικογένειας στα γήπεδα».

Όσο για τη δική του οικογένεια είπε: «Είμαι ευτυχισμένος με τη Μελίνα και αυτό μου βγαίνει και στο γήπεδο. Είμαστε παντρεμένοι τρία χρόνια. Της αφιερώνω επίσης αυτή τη διάκριση. Με στηρίζει στη ζωή μου και κάνει μεγάλη υπομονή. Θέλουμε και σκεφτόμαστε να μεγαλώσουμε σύντομα την οικογένειας μας αλλά όλα θα γίνουν βήμα, βήμα».

Πηγή: volleyleague

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης