Δικάζεται σήμερα στο Εφετείο ο Χρήστος Ζέρβας, υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής, πρώην υποψήφιος βουλευτής και μετακλητός υπάλληλος του Γ. Μιχαλολιάκου στη Βουλή.

Ο Ζέρβας κατηγορείται για ληστεία και βαριά σωματική βλάβη κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη. Η ΚΕΕΡΦΑ και η ΑΔΕΔΥ κάλεσαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση στις 08.30, έξω από το Εφετείο, με αίτημα να κλείσουν τα γραφεία της Χ.Α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η υπόθεση κατά του Αλέξη Λάζαρη είναι μία συνέχεια των επιθέσεων και αποπειρών δολοφονίας εκ μέρους της Χ.Α. Ο αγώνας του αντιφασιστικού κινήματος συνεχίζεται μέχρι να καταδικαστούν οι δολοφόνοι. Όμως, το σημαντικό είναι να κλείσουν τα γραφεία, γιατί λειτουργούν ως ορμητήρια, την ώρα που ήδη παρατηρούμε μία κλιμάκωση των επιθέσεων» επεσήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου.

«Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται και δεν στρέφεται μόνο κατά προσφύγων, αλλά και κατά επιστημόνων και σπουδαστών, και μάλιστα προκλητικά έξω από τον Άρειο Πάγο. Στην περίπτωση της επίθεσης κατά του Αλέξη, οι μάρτυρες δεν φοβήθηκαν και με θάρρος και σθένος αντιτάχθηκαν στους δολοφόνους» παρατήρησε η μητέρα του Αλέξη Λάζαρη, Μαρία Κασκαρίκα. Η ίδια κατήγγειλε ότι «τα τάγματα εφόδου δεν δρουν αυτόνομα, είναι δομημένα με στρατιωτική οργάνωση και πειθαρχία και εκπαιδεύονται στα ΟΥΚ. Αυτήν την εκπαίδευση εφάρμοσαν στον Αλέξη, τον οποίο χτύπησαν στον αυχένα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνήγορος του Αλέξη Λάζαρη, Δημήτρης Ζώτος, ανέφερε ότι «υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις κατά του Ζέρβα, λόγω της γενναιότητας των απλών ανθρώπων, των μαρτύρων που ήταν εκεί. Επίσης, η ιατροδικαστική έκθεση περιγράφει τη βλάβη ως βαριά σωματική και η έκθεση αυτή έπαιξε ρόλο ώστε η κατηγορία να γίνει βαριάς σκοπούμενης βλάβης». Ωστόσο, ο ίδιος έκανε λόγο για «ελλείψεις στην ανακριτική διαδικασία». Επιπλέον, ο κ. Ζώτος υπογράμμισε ότι «αυτή η επίθεση δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν υπήρχαν τα γραφεία της Χ.Α. Όποτε έγιναν τέτοιες επιθέσεις, όλες είχαν ως αφετηρία, ως τόπο σχεδιασμού και οργάνωσης τα κατά τόπους γραφεία της Χ.Α., άρα το αίτημα να κλείσουν τα γραφεία είναι βάσιμο και νόμιμο, και μπορεί να αποτρέψει να είναι τα γραφεία ορμητήρια επιθέσεων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης