Εντατικούς ελέγχους για το γνωστό πρόβλημα που αφορά τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες στα καταστήματα της παραλιακής λεωφόρου ξεκίνησε από τις αρχές της εβδομάδας το Λιμεναρχείο Zακύνθου με σκοπό να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα ένα ζήτημα που πολλές φορές έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην κοινή γνώμη αλλά και τριβές και αντιπαραθέσεις μεταξύ επιχειρηματιών και ελεγκτικών μηχανισμών.

Πέρα από το ζήτημα της αισθητικής και της διατήρησης συγκεκριμένων χαρακτηριστικών που αφορούν τη φυσιογνωμία της παραλιακής λεωφόρου, προκύπτουν ακόμη πιο σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των οδηγών και όλων όσων χρησιμοποιούν το δρόμο αλλά και τους χώρους που προορίζονται για τους πεζούς και το κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό μάλιστα που πρέπει να τονιστεί είναι πως ,σύμφωνα με πληροφορίες, το μείζον αυτό ζήτημα έχει προκαλέσει την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής του νησιού που ζητά από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες την πλήρη καταγραφή των παρανομιών προκειμένου να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε μιλώντας στην εφημερίδα Ermisnews ο Λιμενάρχης Ζακύνθου, Νίκος Κοκκάλας ο έλεγχος ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας σε επιχειρήσεις και καταστήματα με πινακίδες που παραβαίνουν το Νόμο για τον αιγιαλό και την παραλία, δηλαδή πινακίδες που είναι πακτωμένες στο έδαφος αλλά και άλλες κατασκευές που μπορεί να υπάρχουν στο πεζοδρόμιο και στο οδόστρωμα και να αντιβαίνουν στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

«Οι επιχειρηματίες έχουν ενημερωθεί εδώ και καιρό και από ότι βλέπουμε υπάρχει ήδη σε κάποιες περιπτώσεις συμμόρφωση με την απόσυρση πινακίδων. Για όσα καταστήματα δεν αποσύρουν τις παράνομες πινακίδες από εμάς θα γίνει καταγραφή και θα ακολουθήσει βεβαίωση διοικητικού προστίμου καθώς και σχηματισμός ποινικής δικογραφίας που θα υποβληθεί στην εισαγγελική αρχή» τόνισε ο Λιμενάρχης αισιοδοξώντας πως ειδικά για τις παραβάσεις που μπορεί να προκαλέσουν ποινικές κυρώσεις θα υπάρχει οριστική συμμόρφωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ποινές που αποδίδονται σε περιπτώσεις παρεμβάσεων, μπορεί να καθυστερούν αλλά είναι παραδειγματικές» συμπλήρωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης