Σε εφαρμογή τέθηκε το νέο ημερήσιο τέλος εισόδου (Toxicity charge) στο κέντρο του Λονδίνου. Το T-charge στοιχίζει 10 λίρες και πλέον επιβάλλεται σε όλους τους οδηγούς βενζινοκίνητων και Έχεις παλαιό αυτοκίνητο που ρυπαίνει; Στο Λονδίνο πρέπει να πληρώσεις.πετρελαιοκίνητων οχημάτων τεχνολογίας Euro 3 ή προηγούμενης, δηλαδή προ του 2006, που επιθυμούν να εισέλθουν στο κέντρο του Λονδίνου, τις εργάσιμες μέρες (07.00 – 18.00).

Πρόκειται για μία αποφασιστική κίνηση από τον δήμαρχο του Λονδίνου Sadiq Khan για την καταπολέμηση της ρύπανσης, αλλά και των επιπτώσεών της. Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος ανέφερε: «Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι ζούμε σε μια πόλη όπου ο αέρας είναι τόσο τοξικός, που πολλά παιδιά μας μεγαλώνουν με προβλήματα στους πνεύμονες. Οι Λονδρέζοι υποστήριζαν συντριπτικά την πρόταση για την εισαγωγή αυτής της χρέωσης των 10 λιρών. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε την υγεία των Λονδρέζων και να καθαρίσουμε τον ρυπασμένο αέρα μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ετησίως στο Λονδίνο καταγράφονται περίπου 9.000 πρόωροι θάνατοι από την ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ 438 σχολεία στο κέντρο της πόλης βρίσκονται σε περιοχές που ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια ποιότητας αέρα.

«Ο αέρας που αναπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας είναι πολύτιμος» ανέφερε ο δήμαρχος του Λονδίνου και επεσήμανε την αύξηση της χρηματοδότησης για την καταπολέμηση της ρύπανσης στα επόμενα πέντε χρόνια με ένα ποσό που θα ανέρχεται σε 875 εκατομμύρια λίρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης