Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει τη νέα παράσταση του Tunnel of Oppression, «Τρεις Ανοίξεις» από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 23 Νοεμβρίου 2017 και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00, για 14 παραστάσεις. Η παράσταση εξυμνεί τη διαφορετικότητα, θίγοντας ταυτόχρονα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα μέσα από γεγονότα που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις νέοι άνδρες, θύματα της βίας, της καταπίεσης και της κακοποίησης, ξεκινούν ένα ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας. Στον δρόμο τους θα συναντήσουν ανθρώπους που έχουν υπάρξει θύματα και θύτες στον ίδιο τους τον εαυτό. Μέσα από τις ιστορίες των θυμάτων, οι μορφές διάκρισης παρουσιάζονται στο κοινό στυγνά και με ωμό ρεαλισμό. Οι τρείς άνδρες θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που εμφανίζονται στον δρόμο τους, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού και την προτροπή να ανοίξουν τα μάτια τους στα όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Η παράσταση

Αντλώντας στοιχεία από τη Σκανδιναβική μυθολογία και τον μύθο του Ράγκναροκ, για τον πόλεμο που θα προηγηθεί το τέλος του κόσμου, ο Δημήτρης Πλαβούκος υπογράφει το κείμενο της νέας παράστασης. Συγκρίνοντας αλληγορικά τον πόλεμο πριν το τέλος του κόσμου με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, παρουσιάζει δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Στη μια πλευρά η ανθρωπιά, κάθε τι που μας ορίζει ως ανθρώπους, και στην άλλη η κακοποίηση, η καταπίεση, η διάκριση, το μίσος και η βία. Η παράσταση θέτει στο κοινό το εξής ερώτημα: αν η έκβαση του πολέμου – της κατάστασης που βιώνουμε στην Ελλάδα του σήμερα – είναι εναντίον μας, από πού μπορούμε να αντλήσουμε ελπίδα και δύναμη για να αποτρέψουμε την τελική μάχη;

Λίγα λόγια για το Tunnel of Oppression

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδραστική performance Tunnel of Oppression ξεκίνησε το 1993 από φοιτητές του Western Illinois University με σκοπό την επιμόρφωση και ενημέρωση φοιτητών και γονέων πάνω σε θέματα ρατσισμού και ενδοσχολικής βίας. Μέσα από αναπαραστάσεις που αντικατόπτριζαν σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, το Tunnel of Oppression σύντομα έγινε ένα εργαλείο που υιοθέτησαν φοιτητικοί σύλλογοι ανά τις ΗΠΑ.

 Μετά την έξοδο του κοινού από το «Τούνελ», ομάδα Ψυχολόγων παρέχει αποφόρτιση στο κοινό καθώς φορείς ενημερώνουν τους επισκέπτες με τρόπους που μπορούν να προσφέρουν βοήθεια για να σταματήσει ο κύκλος της βίας. Στην Ελλάδα ήρθε από τον Δημήτρη Πλαβούκο το Μάρτιο του 2015, μετά το χαμό του φοιτητή στη σχολή των Ιωαννίνων, με σκοπό την ενημέρωση, επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα βίας, διάκρισης, ρατσισμού, ομοφοβίας και σχολικού εκφοβισμού.

Στην Ελλάδα μετράει δύο χρόνια λειτουργίας με περισσότερες από 240 performance και 10 θεατρικές παραστάσεις, στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, στο Μουσικό Λύκειο Ιλίου, στο Τεχνόπολις, στο Vault Theatre Plus, στο θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, κ.α., ενώ το έχουν παρακολουθήσει περισσότερα από 4,000 άτομα. Υπάγεται κάτω από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Eä” και ο σκοπός του δρώμενου είναι η Ενημέρωση, η Κατανόηση και η Αποδοχή. Όλοι οι συμμετέχοντες στο δρώμενο προσφέρουν το έργο τους εθελοντικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συντελεστές:

Κείμενο: Δημήτρης Πλαβούκος
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πλαβούκος και Κωνσταντίνος Μποσυνάκης
Μουσική: Βαγγέλης Μακρής
Τραγούδι: Fulvio Tirella
Στίχοι: Νίκος Λάττας
Μουσική Παραγωγή: Low p (69 beats)
Σχεδιασμός φωτισμών: Άκης Σαμόλης
Παραγωγή: Eä – Ενημέρωση, Κατανόηση, Αποδοχή

Με τους:

Βαγγέλη Μακρή, Θάνο Σκόπα, Κωνσταντίνο Χατζηθεοδώρου.

Και τους:

Αμαλία Δόξα, Κωνσταντίνο Μποσυνάκη, Δημήτρη Πλαβούκο, Νάνσυ Πλαβούκου, Diana Putkaradze, Χριστίνα Σπανού.

Παίζουν:

Δημήτρης Βιτάλης, Τάκης Βρυνιώτης, Ιωσήφ Γεωργάνος, Σταυριάννα Γούση, Φανή Γρύλλη, Κωνσταντίνος Κάππας, Αλέξανδρος Καυκάς, Ράνια Πρωτοσύγγελου, Ανδρομάχη Σόμπολα, Γιώργος Σταύρου.

Ημέρες παραστάσεων:

Τετάρτη και Πέμπτη : 21:00
Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 7 ευρώ

Πολυχώρος Vault Theatre Plus
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8′ περίπου με τα πόδια)
Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889
(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00)
Email: vaultvotanikos@gmail.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης