Η Βαλένθια έμεινε στο 0-0 με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη και, σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα στο «Μεστάγια», έμεινε εκτός συνέχειας του Europa League. Οι «νυχτερίδες», όμως, διαμαρτύρονται έντονα για τη διαιτησία και συγκεκριμένα για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε στο 85’ από τον Χουανίτο πάνω στο Ζίγκιτς, όπως και για τη μη αποβολή του Ρέγες.

Ο προπονητής της Βαλένθια, Ουνάι Έμερι, που αποβλήθηκε για τις έντονες διαμαρτυρίες του, δήλωσε: «Όλος ο κόσμος το είδε. Η τηλεόραση δεν λέει ψέματα. Και μιλάμε για μία διοργάνωση στην οποία υπάρχουν επιπρόσθετοι διαιτητές. Το πρόβλημα δεν είναι ότι κάνουν εσκεμμένα λάθη, αλλά ότι δεν έχουν το σθένος να σφυρίξουν πέναλτι σε αυτό το χρονικό σημείο σε μία τόσο καυτή ατμόσφαιρα. Ο διαιτητής (Γερμανός Φλόριαν Μέιερ) θα έπρεπε να ντρέπεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τερματοφύλακας της Βαλένθια, Θέσαρ Σάντσεθ, πρόσθεσε: «Ήταν ξεκάθαρα πέναλτι. Το είδα εγώ από τη δική μου περιοχή και δεν μπορώ να καταλάβω πώς δεν το είδαν οι διαιτητές που ήταν ακριβώς δίπλα. Δεν μπορώ να καταλάβω τους διαιτητές. Η UEFA λέει ότι θέλει να κάνει τη διοργάνωση εφάμιλλη του Champions League, αλλά οι διαιτητές δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Θα ψάξω στις τσέπες τους, για να δω αν μου έκλεψαν τίποτα. Και πέρυσι συνέβη το ίδιο. Του χρόνου δεν θα φοράω ρολόι, για να μην μου το πάρουν κι αυτό. Αυτά τα σκ… κάνει η UEFA. Έχουν τρεις διαιτητές στο γήπεδο και δεν βλέπουν τίποτα, παρά μόνο όσα θέλουν. Θα πρέπει να είχαν μείνει στο κρύο για πολλές ημέρες, γιατί έμειναν παγωμένοι σε όλες τις φάσεις».

Τέλος, ο Ζίγκιτς ανέφερε: «Είμαστε εξαγριωμένοι με αυτό που συνέβη. Ήταν καθαρό πέναλτι που μου έκανε ο Χουανίτο και ο διαιτητής δεν το έδωσε. Έκανε λάθος, αλλά δεν έχει κανένα νόημα να φωνάζουμε. Χάνουμε τον χρόνο μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης