Νέο video διένειμαν χθες οι Αφγανοί Ταλιμπάν, στο οποίο ένας Αμερικανός στρατιώτης, που είχε αιχμαλωτιστεί πέρυσι το καλοκαίρι, τους εκλιπαρεί να τον στείλουν στο σπίτι του.

Το video που αναρτήθηκε από την ιστοσελίδα Intelligence Group απεικονίζει τον Bowie Bergdahl, άνδρα της εθνοφρουράς στο Idaho. Οι Αφγανοί Ταλιμπάν είχαν δώσει στη δημοσιότητα το video την ημέρα των Χριστουγέννων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι αιχμάλωτος. Θέλω να πάω σπίτι μου. Ξέρετε, οι άνδρες από το Αφγανιστάν που βρίσκονται στις δικές μας φυλακές θέλουν κι αυτοί να πάνε σπίτια τους. Αφήστε με να φύγω. Φροντίστε να επιστρέψω σπίτι. Απελευθερώστε με», είναι τα λόγια του Bergadahl στο εν λόγω video.

Πριν από το τέλος της κασέτας, εμφανίζεται ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, να δηλώνει ότι η παράταξή του απαιτεί την απελευθέρωση ενός ορισμένου αριθμού κρατουμένων, για να αφήσει ελεύθερο τον Αμερικανό στρατιώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπρόσωποι του Πενταγώνου δήλωσαν ότι, παρόλο που έχουν διαβάσει τα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο, δεν έχουν δει το συγκεκριμένο video.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης