Με στόχο τη διερεύνηση του φαινομένου της επικοινωνίας και των μέσων ενημέρωσης τόσο σε διδακτικό, όσο και σε ερευνητικό και εφαρμοστικό επίπεδο, ο ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, και ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Περικλής Μήτκας, υπέγραψαν, σήμερα, σύμφωνο συνεργασίας, στην πρυτανεία.

Ο κ. Κρέτσος υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας με τον μεγαλύτερο ακαδημαϊκό φορέα στην Ελλάδα και την πρόθεσή του το μνημόνιο να αποδώσει έμπρακτα αποτελέσματα, ώστε η Θεσσαλονίκη να καταστεί «επικοινωνιακός κόμβος (hub)» στον οπτικοακουστικό τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μήτκας τόνισε πως «το πανεπιστήμιο πρέπει να έχει μία συνεχή αλληλεπίδραση με την κοινωνία» και πως οφείλει να συμβάλλει «στην ανάπτυξη και την πρόοδο της κοινωνίας και να μεταφέρουμε τη γνώση όχι μόνο στους φοιτητές, αλλά και σε όλον τον κόσμο».

Ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανέδειξε, επίσης, ως δυναμικές συνέργειες την υποστήριξη των digital skills στη δημοσιογραφία και τις παραγωγές video gaming και animation, κοινές δράσεις με το Τμήμα Κινηματογραφικών Σπουδών του ΑΠΘ, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την ΕΡΤ3.

Το σύμφωνο συνεργασίας περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- την παραγωγή και παροχή διαδικτυακών ακαδημαϊκών μαθημάτων ανοιχτής πρόσβασης σε σχετικά θέματα, με κύριο προσανατολισμό στους νέους και τους επαγγελματίες του χώρου της επικοινωνίας και των ΜΜΕ, τη διευκόλυνση της πρακτικής άσκησης των φοιτητών του ΑΠΘ στις υπηρεσίες της ΓΓΕΕ και τους εποπτευόμενους φορείς της, τη συνεργασία για την προαγωγή της κατάρτισης και επιμόρφωσης των στελεχών της ΓΓΕΕ στα γνωστικά αντικείμενα που προσφέρει το ΑΠΘ, μέσω σεμιναρίων, προγραμμάτων των ερευνητικών μονάδων κ.ά.
Προβλέπεται, ακόμη, η ενίσχυση της πρακτικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των φοιτητών του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, η καλλιέργεια επαγγελματικών δεξιοτήτων και η εξοικείωση με τα αντικείμενα δράσης της ΓΓΕΕ και με τον επαγγελματικό χώρο των ΜΜΕ στην πράξη, σε πραγματικό χρόνο και τόπο, η συνεργασία της Βιβλιοθήκης της ΓΓΕΕ με τη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, η αξιοποίηση του αρχείου των εφημερίδων της ΓΓΕΕ για τους φοιτητές του ΑΠΘ, η οργάνωση σεμιναρίων πληροφοριακής, παιδείας κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης