Η προειδοποίηση του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σερκέι Ριαμπκόφ, για αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία απέναντι στη Βόρεια Κορέα, έρχεται να προστεθεί στο κρίσιμο γεωπολιτικό παιχνίδι των ημερών σχετικά με την κρίση στην Κορεατική χερσόνησο και την εμπλοκή των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Ο Ρώσος υπουργός επαναλαμβάνει τη σταθερή θέση της χώρας του για πολιτική και διπλωματική λύση στο πρόβλημα. «Εκείνοι που είναι ισχυρότεροι και εξυπνότεροι θα πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Οποιαδήποτε αδέξια κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη» υποστήριξε ο Ριαμπκόφ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης των BRICS στην Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα ο Ρώσος αξιωματούχος τοποθετήθηκε σχετικά με την επέκταση και ενίσχυση του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος Thaad στη Νότια Κορέα: «Αναπόφευκτα θα τεθεί θέμα δικής μας αντίδρασης, σχετικά με τις στρατιωτικές ισορροπίες».

Ο Σερκέι Ριαμπκόφ επιπλέον δεν απέφυγε να σχολιάσει και τα διπλωματικά μέτρα της Ουάσιγκτον απέναντι στα ρωσικά προξενεία στις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για «κρατικό χουλιγκανισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης