Ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, Πίτερ Γκάλμπρεϊθ, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, αναφέρθηκε «στη διανοητική ισορροπία» του προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, υποθέτοντας ότι ενδέχεται και ο ίδιος ο πρόεδρος να είναι τοξικομανής.

«Του αρέσει να βγάζει λογίδρια, είναι κατά κύριο λόγο ευσυγκίνητος, παρορμητικός και είναι αληθές ότι προσκείμενοι στο προεδρικό μέγαρο ισχυρίζονται ότι ο κ. Καρζάι έχει έφεση για ένα από τα πλέον προσοδοφόρα εξαγώγιμα προϊόντα του Αφγανιστάν», δήλωσε ο κ. Γκάλμπρεϊθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι το Αφγανιστάν είναι η πρώτη στον κόσμο παραγωγός και εξαγωγός χώρα οπίου.

Όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει όσα είπε, ο πρώην απεσταλμένος του ΟΗΕ απάντησε: «Υπάρχουν πληροφορίες αυτού του είδους. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ ευσυγκίνητος».

Οι δηλώσεις του κ. Γκάλμπρεϊθ έγιναν σε μια στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ του κ. Καρζάι και της Ουάσινγκτον περνούν κρίση. Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν κατηγόρησε προσφάτως τις ΗΠΑ για επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του Αφγανιστάν, ενώ κατάγγειλε πως ξένοι μετείχαν στις εκλογικές ατασθαλίες του περασμένου χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης