Στην τάξη ανακαλεί το ΝΑΤΟ τον πρόεδρο του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, μετά τις επανειλημμένες δημόσιες επικρίσεις του εναντίον των Δυτικών, και τον καλεί να λάβει περισσότερο υπόψη τις θυσίες που κάνουν οι διεθνείς δυνάμεις για τη χώρα του.

«Η διεθνής κοινότητα, στην οποία εντάσσεται η ISAF (η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια, η οποία διοικείται από το ΝΑΤΟ), συνεχίζει να κάνει τεράστιες προσπάθειες και θυσίες για να υποστηρίξει τον αφγανικό λαό, για να γίνει το Αφγανιστάν αφιλόξενο για την τρομοκρατία. Ελπίζουμε και υπολογίζουμε στο γεγονός ότι αυτό αναγνωρίζεται από τον αφγανικό λαό, στο υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Τζέιμς Απατουράι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη, ο Καρζάι είχε κατηγορήσει τους Δυτικούς ότι είναι υπεύθυνοι για τη νοθεία κατά τις τελευταίες προεδρικές και περιφερειακές εκλογές, από τις οποίες βγήκε νικητής.

Το δε Σάββατο ο Αφγανός πρόεδρος καταφέρθηκε για δεύτερη φορά εναντίον των ξένων υποστηρικτών του, σε μια ιδιωτική συνάντηση με περίπου 70 Αφγανούς κοινοβουλευτικούς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η εξέγερση των Ταλιμπάν μπορεί να γίνει ένα νομιμοποιημένο κίνημα αντίστασης, αν οι ξένοι συνεχίσουν να ανακατεύονται στις υποθέσεις του Αφγανιστάν.

Είπε ακόμη ότι θα ζητήσει την υποστήριξη των Ταλιμπάν, αν το Κοινοβούλιο δεν τον υποστηρίξει στη βούλησή του να πάρει τον έλεγχο ενός οργανισμού που είναι αρμόδιος για την επίβλεψη της εκλογικής διαδικασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση της Καμπούλ δέχεται δισεκατομμύρια δολάρια ως αρωγή από ξένες χώρες, οι οποίες έχουν στείλει 126.000 στρατιώτες για να την βοηθήσουν

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης