Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων PETA καλεί τον γαλλικό όμιλο ειδών πολυτελείας Hermes να πάψει άμεσα να χρησιμοποιεί δέρματα εξωτικών ζώων, που μερικές φορές διαμελίζονται ζωντανά, κυρίως στην Ινδονησία.

Η αμερικανική οργάνωση παρουσίασε στους δημοσιογράφους ένα video, που, όπως υποστηρίζει, γυρίστηκε το 2009 σε δώδεκα χώρους παραγωγής δερμάτων που προορίζονται κυρίως για τον οίκο Hermes. Δείχνει σαύρες να πεθαίνουν αργά, με κομμένο το λαιμό, καθώς και φίδια και κροκόδειλους που γδέρνονται ζωντανοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καλούμε τον Hermes να συμπεριφέρεται ως ένας αληθινός ηγέτης της βιομηχανίας των ειδών πολυτελείας και να εγγυηθεί την ευημερία των ζώων» δήλωσε η υπεύθυνη της PETA (People for the Ethical Treatment of Animals, Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων) για την Ασία.

Η Ινδονησία είναι μία από τις κύριες χώρες που προμηθεύει δέρματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τσάντων ή δερμάτινων προϊόντων.

Σύμφωνα με την PETA, πολλές μεγάλες μάρκες, όπως οι Nike ή η H&M, δέχθηκαν να μην κατασκευάζουν πλέον προϊόντα χρησιμοποιώντας δέρματα εξωτικών ζώων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης