Ακόμα ένα πυροσβεστικό όχημα, που σίγουρα θα φανεί σωτήριο σε ενδεχόμενες πυρκαγιές, καταφθάνει την Πέμπτη οδικώς από την Γερμανία, αυτήν την φορά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Το όχημα δασοπυρόσβεσης ξεκίνησε σήμερα το ταξίδι του από το Νέο Ίζενμπουρκ (8 χλμ από τη Φρανκφούρτη) και αναμένεται να διανύσει πάνω από 2.247 χιλιόμετρα μέχρι να παραδοθεί στην Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Χαλκιδικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δωρεά, που έγινε από τον δήμαρχο του Νέου Ίζενμπουρκ της Γερμανίας στην ελληνική κοινότητα της πόλης.

Φορείς και πολίτες της ευρύτερης περιοχής επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή στο πυροσβεστικό όχημα τύπου Mercedes TLF 16/25, με οδηγό του τον Νίκο Μίχο, δημοτικό σύμβουλο στο Νέο Ίζενμπουρκ και πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας της πόλης.

Το συγκεκριμένο πυροσβεστικό όχημα έχει χωρητικότητα 2.500 λίτρων νερού και μπορεί να μεταφέρει έξι πυροσβέστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Μίχος κατάγεται από τη Λάρισα και ζει στο Νέο Ίζενμπουρκ τα τελευταία 20 χρόνια.

Τα τελευταία 17 χρόνια είναι πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη γερμανική περιοχή, που αριθμεί 35.000 κατοίκους, και είναι ο ίδιος εθελοντής πυροσβέστης, ενώ το “μότο” του ως Έλληνα του εξωτερικού είναι “μην κοιτάς τι κάνει η πατρίδα σου για εσένα, κοίτα τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος του Νέου Ίζενμπουρκ έχει ήδη δωρίσει στην ελληνική κοινότητα ένα πυροσβεστικό όχημα, που παραδόθηκε στο Δήμο Κραννώνα του Νομού Λάρισας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης