Ο Ισπανός δικαστής Σαντιάγκο Πεντράθ εισηγήθηκε τη σύλληψη του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (RFEF), Άνχελ Μαρία Βιγιάρ και του γιου του, Γκόρκα, που κατηγορούνται για διαφθορά και υπεξαίρεση, κρίνοντας αμφότερους προφυλακιστέους.

Οι δύο Βιγιάρ συνελήφθησαν την Τρίτη, ύστερα από επιχείρηση του σώματος κατά της καταπολέμησης της διαφθοράς. Μαζί τους κατέληξαν με χειροπέδες ο αντιπρόεδρος και περιφερειάρχης της Τενερίφης, Χουάν Παδρόν, καθώς και ο Ραμόν Ερνάντεθ Μπαούσου. Οι συλληφθέντες ανακρίθηκαν από το δικαστή, ο οποίος στη συνέχεια εισηγήθηκε τη σύλληψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τέσσερις άνδρες κατηγορούνται για υπεξαίρεση, απάτη, πλαστογραφία και δωροδοκία. Μετά τη σύλληψη του προέδρου της η RFEF ανέβαλε επ΄ αόριστον τις συνεδριάσεις που έχουν προγραμματιστεί αυτή την εβδομάδα για να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα του πρωταθλήματος της περιόδου 2017-18 στη La Liga.

Ο υπουργός Αθλητισμού, Ινίγκο Μέντεθ ντε Βίγο, ανέφερε είπε ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και πως η ισπανική κυβέρνηση θα εμποδίσει τα νομικά προβλήματα των Βιγιάρ να επηρεάσουν το πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης