Τα σχολεία άνοιξαν και μαζί τους ζωντανεύει ο φόβος και ο τρόμος των γονιών, δηλαδή οι ψείρες. Πώς θα προφυλάξετε το παιδί σας από το να κολλήσει ψείρες και κυρίως πώς θα τις… πολεμήσετε; Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές των ειδικών, που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες.

Ενημέρωση και πρόληψη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν το παιδί σας δανειστεί μια χτένα ή ένα καπέλο από κάποιον συμμαθητή του, εάν ακουμπήσει το κεφάλι του σε μαξιλάρι άλλου παιδιού που έχει ψείρες το πιθανότερο είναι να κολλήσει. Τι πρέπει να κάνετε;

·         Ενημερώστε το παιδί σας χωρίς να το τρομοκρατήσετε.

·         Ζητήστε του να είναι όσο πιο προσεκτικό γίνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

·         Ελέγχεται τακτικά το τριχωτό της κεφαλής του, ώστε να αντιληφθείτε αμέσως την παρουσία ξένου σώματος.

Αντιμετώπιση

Εφόσον διαπιστώσετε ότι το παιδί σας έχει πράγματι κολλήσει ψείρες, τότε:

·         Χρησιμοποιείται πάντα ψειροκτένα όταν το χτενίζετε

·         Στεγνώνετε τα μαλλιά του με ζεστό αέρα. Η ψείρα απομακρύνεται όταν οι συνθήκες αλλάξουν, όταν δηλαδή, η θερμοκρασία στο περιβάλλον που ζει αυξάνεται ή μειώνεται. 

Τα κατάλληλα «πολεμοφόδια»

·         Ηλεκτρική χτένα. Είναι τελείως ακίνδυνη. Διαθέτει ηχητικό σήμα λειτουργίας και με το ενσωματωμένο βουρτσάκι καθαρισμού της είναι ιδανική για παιδιά, αλλά κατάλληλη και για κατοικίδια ζώα.

·         Αντιφθειρική λοσιόν. Χρησιμοποιείται προληπτικά με απωθητική δράση κατά των ψειρών. Την εφαρμόζετε σε στεγνά μαλλιά κάνοντας μασάζ ώστε να εμποτιστεί όλο το τριχωτό της κεφαλής.  

·         Αντιφθειρικό σαμπουάν. Προληπτικό σαμπουάν. Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την λοσιόν παίρνουμε καλύτερα αποτελέσματα.

·         Για ριζική λύση. Προτιμήστε μια ολοκληρωμένη αγωγή κατά των ψειρών που θα εμποδίσουν την ανθεκτικότητα της ψείρας και θα απομακρύνουν αποτελεσματικά τις κόνιδες. Στο εμπόριο κυκλοφορούν προϊόντα με αιθέριο έλαιο Ylang-ylang που έχει καταπραϋντική δράση για το δέρμα του παιδιού σας, που σίγουρα θα έχει ταλαιπωρηθεί.

Προσοχή! Μην αφήνεται εκτεθειμένα τα προϊόντα γιατί υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης.

* Τα προϊόντα αυτά θα τα βρείτε σε όλα τα φαρμακεία, από 8 έως 36 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης