Σε μια από τις πιο δύσκολες υποθέσεις στα χρονικά για την ΕΛ.ΑΣ., εξελίσσεται η απαγωγή του γνωστού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη η οποία έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο 54χρονος επιχειρηματίας κατευθυνόταν από το Ηράκλειο προς τα σπίτι του στα Καλέσσα, με τους απαγωγείς να προκαλούν τροχαίο προκειμένου να προχωρήσουν στο σχέδιό τους.Το αυτοκίνητο του επιχειρηματία, βρέθηκε τρακαρισμένο, με τις πόρτες ανοιχτές. Αργότερα, κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στον δρόμο προς τον οικισμό, εντοπίστηκαν δύο καμένα οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσό περιορίσθηκε στα 40 έως 50 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που η οικογένεια δεν μπορεί να βρειΕκτιμάται ότι το ένα ανέκοψε την πορεία του 54χρονου και στο δεύτερο τον επιβίβασαν οι απαγωγείς, που αργότερα έκαψαν τα δύο αυτοκίνητα για να εξαφανίσουν τα στοιχεία. Στη συνέχεια, οι δράστες επικοινώνησαν με την οικογένεια και ζήτησαν λύτρα.

Ενώ η αρχική απαίτηση των δραστών ήταν της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ, ύστερα από ορισμένες «επαφές» με την οικογένεια το ποσό περιορίσθηκε στα 40 έως 50 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που η οικογένεια δεν μπορεί ακόμα να βρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 25 Απριλίου η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη έλαβε το τελευταίο σημάδι ότι ο επιχειρηματίας είναι ζωντανός όταν οι δράστες άφησαν ένα USB με βίντεο σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων από το σπίτι της οικογένειας. Σε αυτό φαινόταν ο όμηρος αλλά γινόταν και αναφορά σε θέμα της επικαιρότητας.

Μετά από λίγες ημέρες έγινε μία ακόμα επικοινωνία με sms από πακιστανικό τηλέφωνο στο οποίο ανέγραφαν το ποσό που ζητούν για να φύγει ζωντανός ο επιχειρηματίας.Η τελευταία εμφάνιση των απαγωγέων γίνεται το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Οι απαγωγείς έστειλαν sms στον αδελφό του επιχειρηματία, με συγκεκριμένο κωδικό προκειμένου να επιβεβαιώνεται η γνησιότητά του.

Σε αυτό το τελευταίο γραπτό μήνυμα  ζήτησαν πληροφορίες σχετικά με τα λύτρα που συγκεντρώνει η οικογένεια, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται στο εάν είναι η όχι ζωντανός ο όμηρος. Παράλληλα δεν φαίνεται να υποχωρούν στις απαιτήσεις τους που είναι της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, ενώ η οικογένεια δηλώνει ότι μπορεί να παραδώσει 8 -10 εκατ. ευρω.

Ουσιαστικά οι δράστες 4 ημέρες μετά τη γνωστή επιστολή της οικογένειας όπου ανέφεραν πως σταματούν οι διαπραγματεύσεις, έπιασαν «διάλογο» προκειμένου να εκτιμήσουν τις προθέσεις της άλλης πλευράς αλλά και για να δείξουν ότι είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν τον απαχθέντα όσο χρειαστεί μέχρι να πετύχουν το στόχο τους.

Η οικογένεια απάντησε πως θέλει ένα σημάδι ζωής. Να διαπιστώσει πως ζει ο άνθρωπος της ο οποίος βρίσκεται μακριά τους από τις 30 Μαρτίου.Οι απαγωγείς έδειξαν όμως να μην είναι διατεθειμένοι να μπουν σε αυτή τη διαδικασία και απάντησαν με ειρωνεία «αν υποθέσουμε ότι ζει τι είστε διατεθειμένοι να κάνετε;».

Απαγωγείς και οικογένεια αντάλλαξαν 3-4 sms σε διάστημα περίπου δύο ωρών και στη συνέχεια έπεσε …σιγή ασυρμάτου.

Όλα δείχνουν ότι το θρίλερ της απαγωγής θα κρατήσει πολύ ακόμα ενώ οι δράστες επιδιώκουν την ψυχολογική κατάρρευση της οικογένειαςΤο κινητό «μιας χρήσης» είναι και πάλι απενεργοποιημένο και δεν υπάρχει καμία απάντηση στα μηνύματα της οικογένειας.
 
Όλα δείχνουν ότι το θρίλερ της απαγωγής θα κρατήσει πολύ ακόμα ενώ οι δράστες επιδιώκουν την ψυχολογική κατάρρευση της οικογένειας θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να πάρουν το τεράστιο χρηματικό ποσό των 70 εκατ. ευρώ, σε χρησιμοποιημένα χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 ευρώ.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πάντως εκφράζουν αισιοδοξία ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι υγιής και η περίοδοι σιωπής ή μη εμφάνισης ιχνών ζωής του ομήρου αποτελούν τακτική και μέσο πίεσης των δραστών.

Ποιος είναι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι ένας εκ των δύο γιων του Γιάννη Λεμπιδάκη, ιδρυτή της εταιρείας «Πλαστικά Κρήτης». Είναι Χημικός Μηχανικός και κάτοχος MBA από το INSEAD. Τα τελευταία χρόνια είναι διευθύνων σύμβουλος της Πλαστικά Κρήτης, μίας από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες κατασκευής πλαστικών και ενός από τους κορυφαίους Ευρωπαίους παραγωγούς των masterbatches και agricultural films.

Η «Πλαστικά Κρήτης», ιδρύθηκε το 1970 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πλαστικών προϊόντων στη χώρα μας, με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό και διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της εξάγεται σε περισσότερες από 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα η εταιρία διατηρεί θυγατρικές εταιρίες και παραγωγικές εγκαταστάσεις σε έξι χώρες του εξωτερικού, στη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Κίνα. Από το 1999 η εταιρία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης: Οι συγγενείς του Μ. Λεμπιδάκη αντάλλαξαν 3-4 μηνύματα με τους απαγωγείς
Οι απαγωγείς του επιχειρηματία Λεμπιδάκη επικοινώνησαν εκ νέου με την οικογένειά του

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 
Mε πληροφορίες από e-kriti

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης