Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Για τρίτη ημέρα διατηρείται η ένταση στον Δήμο Αχαρνών με τους κατοίκους να βρίσκονται σε συνεχή κινητοποίηση κατά της εγκληματικότητας, τις υπηρεσίες του Δήμου να παρακολουθούν και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να αναλώνεται σε συσκέψεις επί συσκέψεων χωρίς αποτέλεσμα. 

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας κατά την ολοκλήρωση της πορείας των πολιτών και συγκεκριμένα όταν αυτή έφτασε στον σιδηροδρομικό σταθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο σταθμός των Αχαρνών:

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος δεν εξερράγη (μπουκαλάκι νερού γεμάτο βενζίνη)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Φωτογραφίες από τα επεισόδια:

Video από τα επεισόδια:

 
Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται ο καταυλισμός των Ρομά όπου και εκεί τα πνεύματα είναι τεταμένα και τα νεύρα τεντωμένα. Στις κινητοποιήσεις των κατοίκων έχουν παρεισφρήσει από την πρώτη ημέρα και ανεξέλεγκτα στοιχεία που φορούν κουκούλες χωρίς να γνωρίζει κανείς τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχονται. Η αστυνομία έχει πάρει θέσεις γύρω από τον καταυλισμό προκειμένου να αποφευχθεί φυσική επαφή μεταξύ των κατοίκων του Μενιδίου και των Ρομά.

Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι του Μενιδίου

Στο zougla.gr μίλησε ο δήμαρχος της περιοχής  Γιάννης Κασσαβός o οποίος τόνισε πως ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα.

«Δεν μπορεί τόσες ημέρες να μην υπάρχει ένα μήνυμα από τους αρμόδιους» τόνισε και σημείωσε πως αύριο ο ίδιος μαζί με πολίτες θα βρεθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου:

Οι κάτοικοι στην πλατεία λίγο πριν την έναρξη της πορείας


 

Η κατάσταση οξύνθηκε το μεσημέρι αφού μετά την δίκη του νεαρού Ρομά που παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε στον αέρα με καραμπίνα εκείνη την μοιραία ημέρα που έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής στο 6ο Δημοτικό σχολείο, εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος αφού πρώτα καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή αλλά έτυχε του ανασταλτικού προνομίου του νόμου περί εφέσεως. Σημειώνεται ότι η βολίδα που σκότωσε το παιδί δεν προερχόταν από καραμπίνα αλλά από πιστόλι. 

Ο 23χρονος, στις πρώτες του δηλώσεις, υποστήριξε πως «δεν το έκανε αυτός», ενώ παρέδωσε την καραμπίνα που πυροβόλησε ώστε να αποδειχθεί πως δεν ήταν το επίμαχο όπλο.

Ο Ευθύμης Δημητρίου, επίτιμος Πρόεδρος της συνομοσπονδίας Ρομά δήλωσε στους δημοσιογράφους, πως πρέπει να βρεθεί ο ένοχος και παράλληλα η πολιτεία πρέπει, να επέμβει για να λυθεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ανακοινώθηκε από την αστυνομία πως στην ταράτσα του σχολείου βρέθηκε και άλλη βολίδα η οποία προφανώς προερχόταν από την ίδια τοποθεσία, δηλαδή το γλέντι το είχε στηθεί πολύ κοντά στο δημοτικό σχολείο. 



Αστυνομικοί: Χάσαμε πολύτιμο χρόνο που δεν βρήκαν το τραύμα από σφαίρα

 
«Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στη Δυτική Αττική είναι καθημερινές, ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν εντατικοποιηθεί. Παράλληλα, οι άμεσες εξιχνιάσεις των διαφόρων αδικημάτων
στη συγκεκριμένη περιοχή ανέρχονται στο 70%. Η αστυνομία είναι συνεχώς παρούσα».

Αυτά υποστήριξαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ κύκλοι ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με το καίριο και πολύκροτο θέμα της αστυνομικής παρουσίας και δράσης στη Δυτική Αττική, με αφορμή το τραγικό γεγονός του θανάτου του 11χρονου μαθητή.

«Η αστυνομία κάνει από την πλευρά της ό,τι είναι εφικτό και στη Δυτική Αττική, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό», επεσήμαναν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ οι ίδιοι κύκλοι. «Ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των παραβατικών ατόμων το έχουμε συλλάβει από δύο έως και … δεκαπέντε φορές. Σημειώστε ότι για κακουργήματα οι περισσότεροι βγαίνουν μέσα σε δυόμισι χρόνια το πολύ, ενώ για αδικήματα μέσα σε ένα χρόνο έχουν αποφυλακιστεί».

Όσον αφορά τον θάνατο του άτυχου 11χρονου μαθητή, οι ίδιοι κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ λένε ότι πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να διαπιστωθεί ότι έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα. «Εάν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης οι γιατροί του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε ο μαθητής είχαν διαπιστώσει ότι δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι του, θα είχαμε αποκλείσει αμέσως την περιοχή και πιθανότατα θα συλλαμβάναμε το δράστη. Εμείς ενημερωθήκαμε για το πόρισμα του ιατροδικαστή το μεσημέρι της Παρασκευής. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Θα “δέσουμε”, όμως, την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη».

Σημειώνεται, επίσης, ότι συνελήφθησαν έξι συνολικά άτομα, ενώ οι προσαγωγές που έγιναν ανέρχονται σε τριάντα τέσσερις. Παράλληλα, το Μενίδι μετά τον τραγικό θάνατο του μαθητή είναι «καζάνι που βράζει». Το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ άγνωστοι έριξαν μολότοφ σε δύο σπίτια στον οικισμό Αυλίζα. Η αστυνομία προχώρησε, αργά χθες το βράδυ, σε προσαγωγές πέντε ατόμων, τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης