Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης
Φωτογραφίες – ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης 

Λίγες ώρες μετά το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο μαθητή, οι κάτοικοι της περιοχής του Μενιδίου κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και δηλώνουν πως θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους αν η πολιτεία δεν λάβει άμεσα μέτρα για την αστυνόμευση του Μενιδίου και την απομάκρυνση των καρτέλ των όπλων και των ναρκωτικών από τις γειτονιές τους.

Η απογευματινή πορεία συνοδεύτηκε από εκτεταμένα επεισόδια, πυροβολισμούς στον αέρα, ρίψη χημικών καθώς και πυρπολισμούς σπιτιών. Από τους αστυνομικούς έχουν γίνει πέντε προσαγωγές. Πρόκειται για ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Τουλάχιστον δύο σπίτια υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές από τους πυρπολισμούς, ενώ σημειώθηκαν κι άλλοι βαδαλισμοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λεπτά μετά τις 11 το βράδυ, η κατάσταση ηρέμησε, αλλά παραμένει τεταμένη, καθώς στην είσοδο του οικισμού παραμένουν ακόμα περίπου 150 άτομα, ενώ από την άλλη πλευρά έχουν συγκεντρωθεί περίπου 60 Ρομά. Ανάμεσά τους είναι παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν ενδεχόμενη συμπλοκή.

Σήμερα το μεσημέρι Ρομά τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Μπόσδα και Μόρνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δηλώνουν, φοβούνται και εκείνοι μετά τα χθεσινά επεισόδια και την επίθεση κουκουλοφόρων στο σπίτι του 23χρονου και ζητούν την προστασία της Αστυνομίας.

Το απόγευμα κάτοικοι του Μενιδίου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καράβου και πραγματοποίησαν πορεία.

Επεισόδια σημειώθηκαν για δεύτερη ημέρα κοντά στον καταυλισμό, όταν περίπου 200 άτομα αποσπάστηκαν από την ειρηνική πορεία κατά της εγκληματικότητας.

Βανδαλισμοί σε σπίτια

Κάτοικοι συγκρούστηκαν με την αστυνομία και έγινε ρίψη χημικών.

Ακούστηκαν επίσης πυροβολισμοί στον αέρα από την πλευρά του καταυλισμού, για εκφοβισμό.

Παράλληλα δύο οικίες έπιασαν φωτιά, ενώ οι κάτοικοι παραμένουν στους δρόμους. 


(Oι κάτοικοι εμπόδισαν το πυροσβεστικό να προσεγγίσει τι σπίτι που καίγεται το οποίο βρίσκεται στον καταυλισμό. Με την επέμβαση των ΜΑΤ το άφησαν τελικά να περάσει)

Το σπίτι υπέστη σημαντικές φθορές από την πυρκαγιά

Οι κάτοικοι του Μενιδίου στους δρόμους, σε κλίμα μεγάλης έντασης:

Τη Δευτέρα οδηγείται στον εισαγγελέα ο 23χρονος ο οποίος έχει συλληφθεί και κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, καθώς ομολόγησε ότι πυροβολούσε το μοιραίο βράδυ όπου έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής.Θα δικαστεί στο αυτόφωρο για δύο πλημμελήματα της παράβασης περί όπλων και των άσκοπων πυροβολισμών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης