Η πρακτική της yoga έχει σκοπό την προσέγγιση όλων των στοιχείων της αληθινής μας φύσης – σώμα, μυαλό και πνεύμα – για την επίτευξη εσωτερικής αρμονίας. Η yoga έχει αρχίσει να εμφανίζεται πού και πού στο πρόγραμμα φυσικής αγωγής σε μερικά σχολεία, και ανοίγουν studio που έχουν αποκλειστικά μικρούς πελάτες.

Πολλοί γονείς ανησυχούν ότι η yoga είναι συσχετισμένη με τον Ινδουισμό και είναι επιφυλακτικοί. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πολλοί δάσκαλοι εστιάζουν στα οφέλη που έχουν οι ίδιες οι ασκήσεις, και έχουν μετονομάσει τις στάσεις με πιο γενικά ονόματα, χωρίς να χρησιμοποιούν σανσκριτικές λέξεις. Ας δούμε όμως γιατί είναι καλό για τα παιδιά να κάνουν yoga.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παιδιά αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες – συναισθηματικές, κοινωνικές και σωματικές, και η yoga, με ασκήσεις αναπνοής, προτάσεις για σωστή συμπεριφορά αλλά και έμφαση στη σωστή στάση του σώματος μπορεί να ωφελήσει σημαντικά. Οι αναπνοές, οι στάσεις και ο τρόπος που μαθαίνουν τα παιδιά να αντιδρούν και να διαχειρίζονται καταστάσεις είναι το πρώτο βήμα στο δρόμο της αυτογνωσίας και του ανοιχτού μυαλού. Επιπλέον, το παιδί μπορεί να κάνει yoga παντού – δεν υπάρχει ανάγκη για ειδικά εξαρτήματα.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης