Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σ. Κουβέλης, από το έργο της ελληνικής αποστολής στην Αϊτή, η οποία επέστρεψε έχοντας αφήσει στο σεισμόπληκτο νησί 50 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα ήταν παρούσα στην Αιτή. Ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου να βλέπω ένα μεγάλο αεροπλάνο με τα ελληνικά χρώματα και να νιώθω ότι η Ελλάδα είναι παρούσα. Η Ελλάδα που σήμερα βάλλεται, που σήμερα περνάει δύσκολα, να έχει μια σημαντική αποστολή και παρουσία στην Αιτή», δήλωσε Σ. Κουβέλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση για την ιδιαιτέρως εγκάρδια υποδοχή της αποστολής και από τις επαφές που είχε με τον πρωθυπουργό Ζαν Μαξ Μπελρίβ και ακολούθως με τον Πρόεδρο και την υπουργό Εξωτερικών, καθώς και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρά τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης, η Αϊτινή ηγεσία είχε ουσιαστικές συνομιλίες με τον κ. Κουβέλη και τόνισαν ότι η ελληνική βοήθεια έφτασε στην κατάλληλη στιγμή, μετά τον αναγκαίο χρόνο για την οργάνωση των δικτύων διανομής, ώστε να «πιάσει πραγματικά τόπο».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών συζήτησε με την Αϊτινή ηγεσία και τα επόμενα βήματα που μπορούν να γίνουν από ελληνικής πλευράς, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, περιλαμβανομένου του αντισεισμικού σχεδιασμού, στον οποίο η Ελλάδα έχει εμπειρία, ενώ στην Αϊτή υπάρχουν, αυτή τη στιγμή, 3 εκατομμύρια άστεγοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης