Την προσωρινή διακοπή της πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο του Machu Picchu, την ακρόπολη των Ίνκας, διέταξαν οι Αρχές του Περού, λόγω της κακοκαιρίας που σαρώνει την περιοχή.

Το Machu Picchu, η ακρόπολη του 15ου αιώνα, βρίσκεται σε υψόμετρο 2500 μέτρων και είναι το κυριότερο αξιοθέατο για 9 στους 10 τουρίστες που επισκέπτονται το Περού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Πριν από δύο εβδομάδες διακόπηκε η σιδηροδρομική πρόσβαση, καθώς από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες καταστράφηκαν οι γραμμές σε πολλά σημεία. Περισσότεροι από 3500 τουρίστες που είχαν αποκλειστεί στην περιοχή απομακρύνθηκαν με ελικόπτερα.

Οι Αρχές μελετούσαν αρχικά το ενδεχόμενο να μεταφέρουν καθημερινά μερικές εκατοντάδες τουρίστες με ελικόπτερα στο Machu Picchu, έως ότου να ολοκληρωθεί η επιδιόρθωση της σιδηροδρομικής γραμμής.

Ωστόσο, μετά από την παρέμβαση του Εθνικού Ινστιτούτου Πολιτισμού και της Υπηρεσίας των Φυσικών Προστατευόμενων Περιοχών, αποφασίστηκε η διακοπή της πρόσβασης, μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και να καταστεί ασφαλής η περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Στο έλεος της κακοκαιρίας το Περού και η Βολιβία, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010, 06:48

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης