Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου στο Βατικανό με θέμα την οικογένεια ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ καταδίκασε τη κακοποίηση των παιδιών από ιερείς.

Ο Πάπας είπε πως για αιώνες, η Καθολική Εκκλησία έχει αποδείξει τη δέσμευσή της να αγαπά και να σέβεται τα παιδιά και η διασφάλιση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, πρέπει να γίνεται σεβαστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και συνέχισε λέγοντας πως : «Δυστυχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις, ορισμένα από τα μέλη του – που ενεργούν σε αντίθεση με τη δέσμευση αυτή – έχουν παραβιάσει τα δικαιώματα αυτά. Η Καθολική Εκκλησία εκφράζει τη λύπη της και καταδικάζει τέτοιου είδους φαινόμενα».

Οι εν λόγω παρατηρήσεις του Βενέδικτου έγιναν με αφορμή την ολοκλήρωση μιας επιστολής προς τους πιστούς της Ιρλανδίας, ύστερα από τα φαινόμενα μαζικής σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς και την συγκάλυψη του σκανδάλου από την Ιρλανδική εκκλησία.

Η Ιρλανδική κυβέρνηση διέταξε έρευνα που δημοσιεύθηκε πέρυσι και αποκαλύφθηκε πως για πολλές δεκαετίες ιερείς ασκούσαν σε αγόρια και κορίτσια σεξουαλική, ψυχολογική και σωματική βία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνοντας την ομιλία του ο Πάπας Βενέδικτος είπε πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να εκλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης