Η Νόρα Δράκου και ο Δημήτρης Δημητρίου αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές στο διεθνές μίτινγκ κολύμβησης «Ακρόπολις», που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Η πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού σημείωσε την καλύτερη επίδοση των αγώνων μεταξύ των γυναικών, με το 25.04 στα 50μ. ελεύθερο, χρόνος που αποτελεί ατομικό ρεκόρ και εξέπληξε ακόμη και την ίδια. «Δεν ήταν αγώνες για τους οποίους ήμουν προετοιμασμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίσως το ότι ήμουν απελευθερωμένη ήταν και ο λόγος που “έβγαλα” αυτήν την επίδοση. Έκανα ένα 50άρι που μου βγήκε αβίαστα. Ναι μεν έχω δουλέψει πολύ, αλλά τέτοιο χρόνο δεν τον περίμενα», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ η Δράκου, η οποία σημείωσε αυτό το χρόνο μετέχοντας εκτός συναγωνισμού στον προκριματικό της Παρασκευής, καθώς το Σάββατο προτίμησε να επικεντρωθεί στα 50μ. ύπτιο.

«Αυτό που κρατάω από τους αγώνες είναι πως έκανα την επανεκκίνηση. Άργησα να ξεκινήσω φέτος, αφού ήθελα να πάρω πολύ χρόνο ξεκούρασης. Ήταν κάτι που φάνηκε στους αρχικούς αγώνες. Πλέον πάω πολύ καλύτερα και αυτό φαίνεται στις επιδόσεις μου. Κοιτάζω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, οπότε είμαι ευχαριστημένη συνολικά», συμπλήρωσε η Πατρινή πρωταθλήτρια, η οποία δεν κρύβει ότι στόχος της στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης είναι η είσοδος στον τελικό: «Δεν το συζητώ πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ένας τεράστιος στόχος και στο μυαλό μου έχω την 8άδα και πολύ καλές επιδόσεις. Το σώμα μου και το μυαλό μου όμως χρειάζονταν ξεκούραση. Δεν ξέρω πού μπορώ να φτάσω στη Βουδαπέστη. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να “κατέβω” τα 25 δευτερόλεπτα στα 50μ. ελεύθερο αν είναι να φτάσω ψηλά. Αν το καταφέρω, τότε πιστεύω πως ο τελικός είναι στο χέρι μου. Φυσικά και είναι αυτό που θέλω και γι’ αυτό προπονούμαι».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Δημητρίου σημείωσε ατομικό ρεκόρ στα 400μ. ελεύθερο με 3:50.48, σε μία από τις ελάχιστες κούρσες του προγράμματος όπου υπήρχε έντονος συναγωνισμός με τον Δημήτρη Νέγρη. Ο 20χρονος αθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης δεν ήταν απόλυτα ευχαριστημένος, καθώς δεν κατάφερε να πλησιάσει το όριο για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. «Δεν μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος από την κούρσα. Όχι από το χρόνο, αλλά από τον τρόπο που κολύμπησα. Δε μου άρεσε ο τρόπος που κολυμπούσα, αλλά είναι ένα ατομικό μου ρεκόρ. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν είμαι απογοητευμένος, αλλά περίμενα κάτι καλύτερο. Ήταν μια πολύ ανταγωνιστική κούρσα και είναι καλό να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συναγωνιστές σε υψηλό επίπεδο, ώστε ο ένας να “τραβάει” τον άλλο», δήλωσε ο Δημητρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης