Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο ανακοίνωσε πως σκοπεύει να συναντηθεί με τον Γκανέζο διεθνή μέσο της Πεσκάρα, Σούλεϊ Μουντάρι, ο οποίος δέχθηκε ρατσιστική επίθεση σε αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος κόντρα στην Κάλιαρι.

Συγκριμένα, ο Μουντάρι αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αφού πριν είχε δεχθεί συντονισμένες και διαρκείς φραστικές ρατσιστικές επιθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Μουντάρι έχει την απόλυτη αλληλεγγύη της παγκόσμιας ομοσπονδίας και θα συναντηθώ μαζί του για να δείξω τη μηδενική ανοχή μας σε τέτοια φαινόμενα» δήλωσε σχετικά ο Ινφαντίνο, ο οποίος συμπλήρωσε πως έχει προγραμματίσει συνάντηση και με τον πρόεδρο της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Κάρλο Ταβέκιο, για να συζητήσουν τη μάχη κατά του ρατσισμού στα γήπεδα.

Ο Μουντάρι δήλωσε ότι διαμαρτυρήθηκε με αυτόν τον τρόπο, επειδή τμήματα οπαδών, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας παιδιών, του επιτέθηκαν με ρατσιστικές προσβολές από την αρχή του αγώνα της ομάδας του στο Κάλιαρι στη Serie A. Ο παίκτης ανέφερε ότι ο διαιτητής τού είπε να σταματήσει να μιλάει με τους φιλάθλους και κατέληξε να του δείξει την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία στο 90ό λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης