Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι Άγιοι διέψευσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν να χάνουν τον τίτλο από τους Indiapolis Colts.

Μετά από δύο καταπληκτικές περιόδους πήραν βραχεία κεφαλή και κατάφεραν να νικήσουν με 31-17 τους Colts, στον τελικό του αμερικανικού ποδοσφαίρου (ΝFL) SuperBowl, του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της χρονιάς στην Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τελικός διεξήχθη στο κατάμεστο από κόσμο Dolphin Stadium του Μαϊάμι.

Με το σφύριγμα της λήξης, όλοι οι παίκτες των New Orleans Saints έτρεξαν προς την πλευρά του προπονητή τους. Τον περιέλουσαν με σαμπάνια… και τα πανηγύρια μόλις ξεκινούν, τόσο για τους ίδιους, όσο και για την πόλη της Ορλεάνης, η οποία «επλήγη» από τον Τυφώνα Κατρίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

SuperBowl XLIV

Οι πρωτάρηδες New Orleans Saints αποτελούσαν μόνο το συναισθηματικό φαβορί. “Η Αμερική χρειάζεται τη νίκη των Aγίων”, γράφτηκε, δίχως ίχνος υπερβολής, στον αμερικάνικο Τύπο τις προηγούμενες μέρες.

Φυσικά, αναφέρονται στον τυφώνα Κατρίνα που ισοπέδωσε ίσως την ομορφότερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Νέα Ορλεάνη το 2005. Η πόλη με τις γαλλικές καταβολές, αναγεννήθηκε από τις στάχτες της και η νίκη της ομάδας φαίνεται πως θα ολοκληρώσει τη μεγάλη επιστροφή.

Δείτε τους πανηγυρισμούς των φιλάθλων μετά τη λήξη του αγώνα

Η τραγουδίστρια της ποπ κάντρι, Κάρι Άντεργουντ τραγούδησε τον εθνικό ύμνο και η Queen Latifah το πατριωτικό τραγούδι “America the Beautiful”. Οι Who ανέλαβαν τη ψυχαγωγία (οι θρύλοι δεν διασκεδάζουν, ψυχαγωγούν) των θεατών στο ημίχρονο.

Δείτε το show στην ανάπαυλα του αγώναΌλη η Αμερική παρακολούθησε το παιχνίδι. Παραδοσιακά οι αμερικανικές οικογένειες συναντιούνται σε σπίτια για να δουν όλοι μαζί, καθώς ο τελικός του super bowl XLIV βρίσκεται στο πάνθεον των οικογενειακών συνεστιάσεων, μετά τα Χριστούγεννα, την γιορτή των Ευχαριστιών και την 4η Ιουλίου.

Στο πιο πρόσφατο Super Bowl, που διεξήχθη την 1η Φεβρουαρίου του 2009 οι Pittsburgh Steelers νίκησαν με 27-23 τους Αrizona Cardinals, κατακτώντας το τρόπαιο.

Δείτε το βίντεο από τον περσινό τελικόΤο Super Bowl… σε αριθμούς

2.650.000 δολάρια κοστίζει ένα διαφημιστικό διάρκειας 30 δευτερολέπτων κατά τη διάρκεια του αγώνα.

335.000 δολάρια είναι η τιμή ενός εισιτηρίου σε μία από τις σουίτες του σταδίου.

1984 ο σκηνοθέτης του “Μονομάχου”, Ρίντλεϊ Σκοτ δαπάνησε 400.000 δολάρια για να παρουσιάσει το καλύτερο διαφημιστικό σποτ μέχρι εκείνη την εποχή στο Super Bowl. Το προϊόν ήταν το Macintosh της Apple και τις επόμενες 100 μέρες, το κοινό αγόραε 72.000 Mac!

72 ώρες χρειάζονται για την κατασκευή του τροπαίου Βινς Λομπάρντι (σ.σ. θρυλικός προπονητής). Η αξία του είναι ανεκτίμητη και το κόστος κατασκευής του ανέρχεται σε 25.000 δολάρια. H αλυσίδα κοσμηματοπωλείων Tiffany & Co έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια το συμβόλαιο.

Όσο για τις εταιρείες στοιχημάτων… Απλά πήραν φωτιά!!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης