Κανονικά διεξάγεται, πλέον, η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου και την οδό Πανεπιστημίου καθώς αρχίζουν να αποχωρούν τόσο από την πλατεία Κολοκοτρώνη τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ακροδεξιών και θρησκευτικών οργανώσεων όσο και από τα Προπύλαια οι αναρχικοί – αντεξουσιαστές.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση όταν δύο φορές αναρχικοί και αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να προσεγγίσουν την πλατεία Κολοκοτρώνη, όπου βρισκόταν ο σκληρός πυρήνας των μελών της Χρυσής Αυγής, ακροδεξιών και θρησκευτικών οργανώσεων, ωστόσο οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στα μέλη των ακροδεξιών οργανώσεων και τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι βρέθηκαν από το πρωί συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Τα συνθήματα που φώναζαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ακροδεξιών και θρησκευτικών οργανώσεων ήταν κατά του νέου νομοσχεδίου για τους μετανάστες που προωθεί η κυβέρνηση.

Το κέντρο της Αθήνας παρέμεινε αποκλεισμένο για αρκετές ώρες, καθώς αναρχικοί και αντιεξουσιαστές βρέθηκαν από το πρωί συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια, πραγματοποιώντας αντιφασιστική αντισυγκέντρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
 Από τη συγκέντρωση αντεξουσιαστών στα Προπύλαια
 
Ένταση στα Προπύλαια

Νωρίτερα, εκτυλίχθηκαν μικροεπεισόδια, όταν, για άγνωστο λόγο, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε πεζό. Παρότι στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αυτές δεν επενέβησαν.

Οι αντεξουσιαστές που ήταν συγκεντρωμένοι στην πρυτανεία μοίρασαν φυλλάδια ενάντια στον ρατσισμό.

 
 Ακροδεξιοί συγκεντρωμένοι στην πλατεία Κολοκοτρώνη

Λίγο μετά τις 14:30 ξεκίνησε και η συγκέντρωση των ακροδεξιών και θρησκευτικών οργανώσεων στην πλατεία Κολοκοτρώνη -και όχι στα Προπύλαια, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Εν τω μεταξύ, άλλη μία πορεία, αυτή τη φορά νεαρών που πρόσκεινται σε παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές, περισσότερα από 100 άτομα, ξεκίνησαν πορεία από την πλατεία Ομόνοιας προς τη Βουλή, μέσω της Αθηνάς και της Ερμού, διαμαρτυρόμενοι για το πρόγραμμα σταθερότητας.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στα Προπύλαια, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2010, 10:34.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης