Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο Ντε Τζανέιρο στα 100μ. εμπόδια, Μπριάνα Ρόλινς, τιμωρήθηκε με ένα χρόνο αποκλεισμό, επειδή δεν κατάφερε να περάσει από την διαδικασία ξαφνικών ελέγχων ντόπινγκ, όπως ανέφερε η αμερικανική Υπηρεσία Αντι-ντόπινγκ. Η Ρόλινς, δεν ήταν διαθέσιμη σε τρεις δοκιμασίες ντόπινγκ το 2016, γεγονός που αποτελεί παραβίαση του κανόνα ντόπινγκ, ανέφερε η USADA σε σχετική της δήλωση.

Ωστόσο, η 25χρονη Αμερικανή ολοκλήρωσε οκτώ δοκιμασίες εκτός αγώνων το 2016 και δεν είχε θετικό αποτέλεσμα. Έχει επίσης περάσει και τις οκτώ δοκιμές drug-tests πέρυσι. Η Ρόλινs που θα κρατήσει το Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο, δεν πέρασε από εξετάσεις 13 και 27 Σεπτεμβρίου, αλλά και 27 Απριλίου, ενώ η ποινή της ισχύει αναδρομικά από τις 19 Δεκεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Αυγούστου στο Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αποδέχομαι την πλήρη ευθύνη για τα λάθη που οδήγησαν στην τιμωρία μου και είμαι απογοητευμένη που θα πρέπει να χάσω τους αγώνες, ως αποτέλεσμα της σύγχυσης μου σχετικά με το πώς λειτούργησε το πρόγραμμα προπονήσεών μου», ανέφερε η Ρόλινς σε μια δήλωση. «Αυτή είναι μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία, αλλά μπορώ να δω τα λάθη που έγιναν, για να αποτρέψω οποιαδήποτε παρόμοια ζητήματα στο μέλλον. Θα προετοιμαστώ για την επιστροφή μου το 2018».

Η Ρόλινς έλαβε την ελάχιστη δυνατή τιμωρία μετά από ακρόαση ενώπιον της American Arbitration Association (AAA). «Όλοι συμφώνησαν ότι η Μπριάνα Ρόλινς ουδέποτε προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο drug-tests με οποιονδήποτε τρόπο και ότι τουλάχιστον μία από τις χαμένες εξετάσεις ήταν αποτέλεσμα της σύγχυσης που δημιούργησε το πρόγραμμα ηλεκτρονικών υπολογιστών στο οποίο ήταν υποχρεωμένη να προσδιορίσει πού θα βρεθεί όλες τις ημέρες. Είναι μια δύσκολη υπόθεση επειδή περιλαμβάνει την επιβολή σοβαρής ποινής σε μία λαμπρή αθλήτρια που δεν κατηγορείται ή υπάρχει υποψία ότι χρησιμοποιεί απαγορευμένες ουσίες οποιουδήποτε είδους», δήλωσε η ΑΑΑ. «Δεν υπάρχουν αποδείξεις αποφυγής ελέγχων, απόκρυψης χρήσης ναρκωτικών ή χρήσης ναρκωτικών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης