Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναφορικά με τις μειώσεις των συντάξεων, άσκησε ο Τομέρχης Εργασίας, Κοινωνική Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Αυτό που βιώνουν ο συνταξιούχος και ο εργαζόμενος σήμερα στην Ελλάδα είναι μια πολύ επώδυνη διαδικασία». Και υπογράμμισε: «Οι πολιτικές που αναπτύχθηκαν ήταν σε πολύ λάθος κατεύθυνση. Όσα βιώνουν οι συνταξιούχοι θα μπορούσαν να τα έχουμε αποφύγει».

Ο πρώην Υπουργός, παρατήρησε ότι: «Οι μειώσεις που έρχονται τώρα στις συντάξεις είναι 10 δισ. ευρώ, πολύ περισσότερες από όσες έφεραν τα δύο προηγούμενα μνημόνια» και μιλώντας για την εξυγίανση του ασφαλιστικού, δήλωσε: «Δεν χρειάζεται μειώσεις στις συντάξεις αλλά αλλαγή πολιτικής».

»Αν έρθουμε τώρα ως κυβέρνηση, θα κάνουμε πολλά πράγματα. Αν έρθουμε το 2019 είναι πολύ δύσκολη η επιστροφή των συντάξεων», προειδοποίησε ο κ. Βρούτσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και δήλωσε: «Τo Ασφαλιστικό που ήρθε με τον νόμο Κατρούγκαλου αυτοακυρώνεται. Με τον ΕΦΚΑ έχει δημιουργηθεί το απόλυτο χάος. Δεν έχει αναλογιστική μελέτη ο νόμος Κατρούγκαλου γιαυτό γίνονται όλα αυτά”, ενώ σημείωσε ότι δεν θα είναι εύκολο να αυξηθούν πάλι οι συντάξεις».

Καταλήγοντας στη συνέντευξή του, είπε: «Η πολιτική του ΔΝΤ είναι υπέρ της μείωσης των εισφορών. Εγώ έχω πολλά ερωτηματικά πως δέχτηκαν την αύξηση των εισφορών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης