Το υψηλών επιδόσεων sport coupe μοντέλο της BMW συνεχίζει δυναμικά την εμπορική του πορεία στην αγορά, με τη βαυαρική φίρμα να δημιουργεί συνεχώς ειδικές εκδόσεις, δελεάζοντας όλο και περισσότερους πελάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mετά τη «σκληροπυρηνική» M4 GTS, που έκανε sold out σε χρόνο – ρεκόρ, η εταιρεία από το Μόναχο παρουσίασε ακόμη μία έκδοση περιορισμένης παραγωγής που τοποθετείται πάνω από τη Μ4 με το πακέτο Competition Package.

Ονομάζεται CS (Club Sport) και διακρίνεται για τις αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς. Σε σχέση με την απλή M4 είναι πιο ελαφριά κατά 32 κιλά, ενώ σε σχέση με τη M4 Competition κατά 10 κιλά. Αυτό επετεύχθη χάρη στη χρήση ανθρακονημάτων και επεξεργασμένου πλαστικού σε οροφή, διαχύτη και σπόιλερ. Τα φρένα αποτελούνται από carbon κεραμικούς δίσκους, η πίσω πτέρυγα είναι τύπου Gurney flap και τα φώτα τεχνολογίας OLED.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πιο δυναμική και σπορ συμπεριφορά στον δρόμο, οι μηχανικοί της BMW άλλαξαν τη γεωμετρία στην ανάρτηση και τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα Adaptive M αμορτισέρ, ενώ παράλληλα τοποθέτησαν Michelin Pilot Sport Cup 2 ελαστικά, διαστάσεων 265/35R19 εμπρός και 285/30R20 πίσω.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το δέρμα και το alcantara, με τις επενδύσεις σε πόρτες και επιφάνειες να είναι ελαφρώς διαφορετικές προκειμένου να περιοριστεί το βάρος του αυτοκινήτου. Αυτό δεν σημαίνει, βεβαίως, πως αφαιρέθηκε οτιδήποτε από πλευράς εξοπλισμού, άνεσης και ασφάλειας.

Βελτιώσεις έγιναν και στον 3.0 biturbo κινητήρα, με την ισχύ να εκτοξεύεται στους 460 ίππους και τη ροπή στα 600 Nm. Το μοτέρ συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 3,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 280 χλμ./ώρα.

Η νέα M4 CS θα περάσει σύντομα την πόρτα του εργοστασίου, με την παραγωγή να μην ξεπερνά τις 3.000 μονάδες. Η τιμή της στη Γερμανία ορίστηκε στα 116.900 ευρώ, δηλαδή 40.200 ευρώ περισσότερα από την απλή Μ4. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των αποχρώσεων Lime Rock Grey metallic (γκρι μεταλλικό), Alpine White (άσπρο), San Marino Blue metallic (μεταλλικό μπλε), Sapphire Black metallic (μεταλλικό μαύρο) και Frozen Dark Blue II (σκούρο μπλε).

Δείτε εδώ την απλή BMW M4


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης