Σε μία τουλάχιστον περίεργη δήλωση προέβη ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ σχετικά με την αμερικανική επίθεση στη Συρία.

Αφού, βεβαίως, κατήγγειλε την επίθεση για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, κατέληξε με μία φράση που προκαλεί ερωτήματα σχετικά με τη στάση της Ρωσίας έναντι του καθεστώτος της Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πεσκόφ είπε: H υποστήριξη της Μόσχας στη Δαμασκό δεν είναι χωρίς όρους, διότι υπό τις συνθήκες που επικρατούν στον κόσμο αυτήν τη στιγμή και στη Συρία καμία στήριξη δεν μπορεί να είναι χωρίς όρους.

Θα ήταν λάθος να πιστέψει κάποιος ότι η Μόσχα μπορεί να πείσει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ να ενεργεί όπως επιθυμεί η Ρωσία.

Είναι προφανώς η πρώτη φορά κατά την τελευταία τριετία που η ρωσική διπλωματία αφήνει ανοικτό έστω και ένα μικρό παραθυράκι-ενδεχόμενο στροφής της άνευ όρου στήριξής της στο καθεστώς Άσαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμπληρωματικά ο Πεσκόφ επέμενε πως η ρωσική πλευρά αναμένει τη διεξαγωγή πλήρους έρευνας για την πολύ τραγική υπόθεση των χημικών όπλων από διεθνή ανεξάρτητη επιτροπή, πριν λάβει απόφαση το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης