Από το σπίτι τους και μέσω διαδικτύου θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα οι πολίτες να εξοφλούν τα εξώδικα πρόστιμα που θα τους επιβάλλονται από τις αρχές.

Αυτό προνοεί το νέο νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από τη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον θα απαλλαχτούν οι οδηγοί από την υποχρέωση να παρουσιάζουν την άδεια οδήγησής τους στην Αστυνομία, για να σημειωθούν σε αυτή, είτε οι βαθμοί ποινής που τους επιβλήθηκαν, λόγω διάπραξης αδικήματος, είτε η στέρηση αδείας οδήγησης μετά από δικαστική απόφαση. Η καταχώρηση των ποινών (βαθμοί ποινής και στέρηση της άδειας) θα γίνεται από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών στο κεντρικό αρχείο βαθμών ποινής που το ίδιο τηρεί.

Με τις υπό αναφορά νέες ρυθμίσεις, θα εξυπηρετείται εύκολα ο πολίτης, αλλά, ταυτόχρονα, θα απαλλάσσεται και η Αστυνομία περιττού φόρτου εργασίας. Αναλυτικά, θα προκύψουν τα πιο κάτω οφέλη:

*Η Αστυνομία θα εξοικονομεί προσωπικό, το οποίο ασχολείται σήμερα με την είσπραξη εξωδίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*Θα μειωθεί ο αριθμός των δικογραφικών φακέλων που σχηματίζονται μετά την εκπνοή της προθεσμίας πληρωμής του εξωδίκου, την οποία καθορίζει ο νόμος.

*Θα καταστεί έγκυρη και έγκαιρη η εξαγωγή στατιστικών στοιχείων και συμπερασμάτων σε σχέση με την εξώδικη ρύθμιση αδικημάτων.

*Θα αυξηθεί το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες.

*Θα προκύψει οικονομικό όφελος από τη σχεδόν ανέξοδη εφαρμογή των προγραμμάτων και την επίσης ανέξοδη εγκατάσταση των μηχανών αποδοχής καρτών.

*Θα διασφαλίζεται η είσπραξη των χρηματικών ποσών.

*Θα απλοποιηθούν οι υφιστάμενες σήμερα γραφειοκρατικές διαδικασίες.

ΠΗΓΗ:Politisnews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης