Την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση στο Βορειοδυτικό Πακιστάν που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της επίθεσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), Αζαμ Ταρίκ, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο από άγνωστη τοποθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πακιστανικός στρατός και η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ισλαμαμπάντ ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι τρεις Αμερικανοί στρατιωτικοί που είχαν αναλάβει την εκπαίδευση Πακιστανών συνοριακών φρουρών σκοτώθηκαν στη βομβιστική επίθεση.

Η βόμβα εξερράγη κατά τη διέλευση αυτοκινητοπομπής, στην οποία συμμετείχαν άτομα που επρόκειτο να εγκαινιάσουν ένα σχολείο θηλέων που είχε ανατιναχθεί από τους Ταλιμπάν και είχε ανοικοδομηθεί.

Ο Ταρίκ πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί που σκοτώθηκαν ανήκαν στην «Blackwater», την ιδιωτική αμερικανική εταιρεία ασφαλείας που έχει μετονομασθεί σε «Xe Services» και έχει κατηγορηθεί για κατάχρηση βίας στο Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γνωρίζαμε ότι η Blackwater είναι υπεύθυνη για επιθέσεις στην Πεσαβάρ και σε άλλες πακιστανικές πόλεις, είχαμε προειδοποιήσει ότι θα εκδικηθούμε τους αθώους νεκρούς της Πεσαβάρ και αυτό κάναμε σήμερα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:
Nεκροί από έκρηξη κοντά σε σχολείο στο Πακιστάν, 3 Φεβρουαρίου 2010, 09:08  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης