Μεξικό, Αίγυπτος, Ρωσία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία και Ιταλία είναι οι φετινοί προορισμοί των αναβατών που συμμετέχουν στο Red Bull X-Fighters, του πιο θεαματικού θεσμού Free Style Motocross στον κόσμο. Η αφρόκρεμα του της διεθνούς σκηνής FMX θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει κλασσικές πλέον τοποθεσίες, όπως η πόλη του Μεξικό και τη Μαδρίτη αλλά και νέους συναρπαστικούς προορισμούς. Η δεύτερη στάση της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στη σκιά των Πυραμίδων και της Σφήκας, στην Γκίζα, όπου η ξηρή ατμόσφαιρα και ο καυτός ήλιος θα ανάψουν τα αίματα και θα φέρουν τους ριψοκίνδυνους αναβάτες στα όριά τους! Φυσικά, οι δοκιμασίες για τους 12 καλύτερους αθλητές freestyle motocross θα συνεχιστούν, καθώς στη συνέχεια θα κληθούν να… ανεβάσουν στα ύψη, τη χαμηλή θερμοκρασία της Κόκκινης Πλατείας του Κρεμλίνου στη Μόσχα.

Μετά από την παραμυθένια πόλη της Μόσχας σειρά έχει το Λονδίνο και το μυθικό Battersea Power Station. Το παλιό εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας, θα… επαναφορτιστεί από την αδρεναλίνη, ηλεκτρίζοντας το φανατικό κοινό και τους αναβάτες. Η αυλαία του Red Bull X-Fighters 2010, θα πέσει για πρώτη φορά στην αιώνια πόλη της Ρώμης, όπου ο καλύτερος θα στεφθεί Πρωταθλητής με… τιμές Ρωμαίου Αυτοκράτορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρυσι, ο Αμερικανός Nate Adams ήταν εκείνος που κατάφερε να αποσπάσει τον μεγάλο τίτλο στο κατάμεστο Battersea Power Station, σε μια sold–out διοργάνωση χωρίς προηγούμενο. Φέτος, ο «Destroyer», όπως τον αποκαλούν, Adams έρχεται για να υπερασπιστεί τον τίτλο του και να διασφαλίσει τη θέση του στο βάθρο των ‘κορυφαίων’ του Red Bull X-Fighters. Ανάμεσα στους ισχυρούς του αντιπάλους είναι ο ‘next great showman’ Robbie Maddison, που διψά για δόξα μετά από την τρίτη και δεύτερη θέση που κατέκτησε το 2008 και το 2009, αντίστοιχα.

Αγωνιστικό Πρόγραμμα 2010

16 Απριλίου: Πόλη του Μεξικό
14 Μαΐου: Γκίζα
26 Ιουνίου: Μόσχα
22-23 Ιουλίου: Μαδρίτη
14 Αυγούστου: Λονδίνο
1 Οκτωβρίου: Ρώμη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης