Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά και τις επιπτώσεις στο προσφυγικό από την κλιμακούμενη διένεξη μεταξύ Ολλανδίας – Τουρκίας, τοποθετήθηκε με συνέντευξή του, στο ρ/σ του ΣΚΑΙ 100,3, ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εγώ με τις δημοσκοπήσεις δεν πανηγυρίζω. Τις εκλογές τις κερδίζουν οι πολίτες την ημέρα των εκλογών και όχι οι δημοσκοπήσεις. Όμως και αυτή η δημοσκόπηση δίνει μια εικόνα πολιτικής κυριαρχίας της Ν.Δ.. Άρα, και με αυτή τη δημοσκόπηση, ο κ. Τσίπρας πείθεται ότι δεν πρέπει να κάνει εκλογές και ότι πρέπει να κλείσει την αξιολόγηση. Το πρόβλημα είναι ότι καθυστερεί», σχολίασε αναφερόμενος στην τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ταυτόχρονα και μιλώντας για το θέμα του κλεισίματος της αξιολόγησης, υπογράμμισε: «Έχει τεράστια σημασία η Κυβέρνηση να μην χάσει άλλο χρόνο. Εάν κρίνει ο κ. Τσίπρας ότι δεν μπορεί, τότε να φύγει αμέσως. Εάν έχει αποφασίσει ότι θέλει να μείνει Πρωθυπουργός – κάτι που πιστεύω ότι έχει αποφασίσει – πρέπει να κλείσει την αξιολόγηση αμέσως. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η αβεβαιότητα, η οποία μας οδηγεί σε πολύ μεγάλη κρίση». Και δήλωσε σχετικά: «Δεν μπορώ να δεχτώ ότι έχουμε έναν Πρωθυπουργό που δεν τον νοιάζει ότι η οικονομία έχει αρχίσει να γυρίζει προς τα κάτω με μεγάλη ταχύτητα. Αν η οικονομία σκάσει στα χέρια του, δεν θα τον σώσει τίποτα. Ο μόνος τρόπος για να ανακοπεί η αρνητική πορεία της οικονομίας είναι να κινηθεί γρήγορα».

Τέλος και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το προσφυγικό, ο πρώην Υπουργός, παρατήρησε: «Γύρω μας μαζεύονται πολλά μαύρα σύννεφα. Αν συνεχιστεί η κρίση στις σχέσεις Τουρκίας – Ολλανδίας, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα έρθει η μέρα που η Τουρκία θα ανακοινώσει ότι είναι άκυρη η συμφωνία για τους πρόσφυγες. Αν η Τουρκία στείλει 200.000 μετανάστες και πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, τους επόμενους μήνες, η ελληνική οικονομία θα τιναχθεί στον αέρα. Είναι ένας μεγάλος κίνδυνος και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης