Στο εδώλιο του Εφετείου Θράκης, στην Κομοτηνή, κάθισαν 25 μελισσοκόμοι της Θάσου, οι οποίοι κατηγορούνται για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι μελισσοκόμοι είχαν τοποθετήσει τις κυψέλες με τις μέλισσες κοντά σε κεντρικό δρόμο στο νησί, ωστόσο δεν μερίμνησαν να εγκαταστήσουν ειδική συσκευή διάθεσης και παροχής νερού, με αποτέλεσμα τα έντομα να πετούν ανεξέλεγκτα και να παρακωλύουν την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκατηγορούμενοι ήταν, επίσης, και ο δασάρχης Θάσου, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λιμένα και ο αγρονόμος της περιοχής, οι οποίοι βρέθηκαν υπόλογοι για παράβαση των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, Αχιλλέα Παπαστεργίου, δεν υπάρχει προβλεπόμενος νόμος για τοποθέτηση ειδικής συσκευής παροχής νερού. Παράλληλα, ο κ. Παπαστεργίου πρόσθεσε, οργισμένος, ότι «μέχρι το 2006 οι παραβάτες μελισσοκόμοι τιμωρούνταν, σύμφωνα με τον νόμο, με πρόστιμο της τάξεως των 200 ευρώ και ξαφνικά σήμερα κατηγορούνται για έγκλημα με προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης».

Η δίκη ανεβλήθη λόγω κωλύματος των συνηγόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης