Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, παρά τη διατήρηση της σκληρής γραμμής της κυβέρνησης, η οποία επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Μετά και τη χθεσινή μαραθώνια συνάντηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών στη Βέροια, όπου αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, οι παραγωγοί παραμένουν για τρίτη εβδομάδα στους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή αναμένεται να συναντηθεί με τους «γαλάζιους» αγροτοσυνδικαλιστές από τα μπλόκα της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας, σε μία προσπάθεια να τους πείσει να αποχωρήσουν από τα μπλόκα.

Μαραθώνια συνάντηση στη Βέροια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με αποκλεισμούς τελωνείων και κομβικών σημείων στα εθνικά οδικά δίκτυα, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών από 15 μπλόκα, στη Βέροια, σε μία συνάντηση που διήρκεσε 15 και πλέον ώρες.

Την ίδια ώρα, οι αντιδράσεις για τις αγροτικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνιών με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών, καθώς όπως αναφέρουν οι ξενοδόχοι οι επιχειρήσεις που λειτουργούν αποκλειστικά τη χειμερινή περίοδο έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημία από τα μπλόκα.

Επίσης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι οι εκπρόσωποί του δεν θα παραστούν στην τελετή των εγκαινίων της φετινής έκθεσης «Agrotica», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ζημίες, που όπως αναφέρουν έχει υποστεί ο κλάδος από τα μπλόκα.

Τα μπλόκα

Κλειστός παρέμεινε και κατά τη διάρκεια της νύχτας ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα από το μπλόκο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων.

Όπως ανέφερε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Στέργιο Λίτο, κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν επιτράπηκε ούτε η διέλευση των φορτηγών με ευπαθή προϊόντα. Να σημειωθεί ότι ανοιχτή είναι η είσοδος από και προς τη Βουλγαρία μόνο για τα ΙΧ οχήματα και τα λεωφορεία.

Στον κόμβο του Στρυμονικού, στην εθνική οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης, οι αγρότες προχωρούν σε σταδιακούς αποκλεισμούς της κίνησης των οχημάτων.

Κλειστός είναι ο κόμβος της Χρυσούπολης, στην Καβάλα, ενώ αποκλεισμένοι από τους αγρότες είναι οι οδικοί κόμβοι της Νίκαιας και των Μικροθηβών στη Θεσσαλία.

Στο Νομό των Γρεβενών 40 τρακτέρ παραμένουν στον κόμβο της Εγνατίας, ενώ τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί και στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Αντίθετα, ανοιχτός είναι ο κόμβος της Αμφίπολης, ο κόμβος της Τρίγλιας στη Χαλκιδική και οι συνοριακοί σταθμοί της Εξοχής, της Δοϊράνης, της Νίκης, της Κρυσταλλοπηγής και το Τελωνείο των Ευζώνων.

Διαβάστε επίσης:

Παραμένουν τα μπλόκα των αγροτών σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010, 00:21.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης