Η οργάνωση «ομάδες διάχυσης του ταξικού μίσους», με προκήρυξή τους που εστάλη στη zougla.gr αναλαμβάνουν την ευθύνη για μία σειρά εμπρηστικών ενεργειών και επιθέσεων.

Το πλήρες κείμενο της ανάληψης ευθύνης έχεις ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στις 2 Φλεβάρη δικάζονται οι Πολύκαρπος Γεωργιάδης και Βαγγέλης Χρυσοχοϊδης κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην απαγωγή του μεγαλοβιομήχανου Μυλωνά στη Θεσ/νίκη.

Οι σύντροφοι αρνούνται τις αστυνομικές κατηγορίες. Αυτό που υπερασπίζονται είναι την επιλογή τους να σταθούν αλληλέγγυοι στον Βασίλη Παλαιοκώστα, σε έναν ανυπότακτο και κυνηγημένο άνθρωπο που πολλές πόρτες σε πόλεις και χωριά θα άνοιγαν για να τον φυγαδεύσουν και να τον φιλοξενήσουν.

Οι σύντροφοι έπραξαν αξιακά και πολιτικά συνεπείς με τις προσωπικές τους διαδρομές στα μονοπάτια των αρνήσεων και των αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποιος είναι εγκληματίας και ποιος όχι δεν θα μας το υποδείξει η ποινική νομοθεσία. Αυτή υπάρχει για να διαφυλάσσει τον πλούτο και την εξουσία και δεν διστάζει να ποινικοποιεί ακόμα και τις προσωπικές γνωριμίες ή συμπεριφορές που θα έπρεπε να είναι αυτονόητες.

Το ποιος είναι εγκληματίας και ποιος όχι κρίνεται από αυτά που αναγνωρίζει κανείς για συμφέροντά του και από τον αξιακό του κώδικα, κρίνεται από τη θέση του και από τις επιλογές του μέσα στις κοινωνικές σχέσεις. Και όσο υπάρχει καταπίεση και εκμετάλλευση, αυτές θα είναι σχέσεις ανταγωνιστικές, σχέσεις εμπόλεμες.

Σε αυτόν τον πόλεμο, τον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο, κανένας αγωνιστής δεν είναι μόνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο και αν είναι πολλές και διαφορετικές οι μορφές των αρνήσεων και των αγώνων για την ελευθερία, βρίσκονται πάντα από την ίδια πλευρά των οδοφραγμάτων.

Υπάρχει μια γραμμή που τις συνδέει, μοιράζονται τον ίδιο σκοπό. Η έκφραση της αλληλεγγύης σημαίνει την αναγνώριση αυτής της γραμμής, σημαίνει την εγκαθίδρυση μιας πραγματικής σχέσης αναμεσά τους, σημαίνει τον πολλαπλασιασμό της δυναμικής τους.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας και στέλνοντας τους θερμούς μας χαιρετισμούς στους δύο συντρόφους που δικάζονται, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από 28/1 έως 31/1:

-σε δύο οχήματα του ΟΗΕ στη Νέα Σμύρνη
-σε τοπική οργάνωση της ΝΔ στην Ανω Νέα Σμύρνη
-σε όχημα της General Electric στου Ζωγράφου
-σε όχημα της πρεσβείας της Γεωργίας στο Νέο Ψυχικό
-σε όχημα του υπουργείου εξωτερικών στο Χαλάνδρι
-στο κεντρικό εκθεσιακό κατάστημα της Alumil (εταιρία που ανήκει στον Μυλωνά) στη Γλυφάδα
-στο κτίριο της ΙΗ’ εφορίας στο Νέο Κόσμο
-σε πολυτελές τζιπ στην Κηφισιά
-σε πολυτελές αυτοκίνητο στην Καλαμαριά στη Θεσ/νίκη
-σε υποκατάστημα τράπεζας στην Καλαμαριά στη Θεσ/νίκη.

Σε αυτόν τον πόλεμο κανένας εχθρός δεν διαφεύγει της περιφρόνησης και της οργής μας.
Ο κάθε Μυλωνάς, ο κάθε βιομήχανος, εφοπλιστής ή τραπεζίτης, το κάθε αφεντικό, χρωστά την πλουσιοπάροχη, ματαιόδοξη και κοινωνικά επιζήμια υπαρξή του στην καθημερινή απαγωγή και αιχμαλωσία της ζωής μας στις εργασιακές φυλακές και τα καταναλωτικά φρενοκομεία.

Τη χρωστά στη διπλή και τριπλή λεηλασία των μεταναστών και των μεταναστριών.

Τη χρωστά στη συνεχή ροή του αίματος των νεκρών εργατών στους χώρους της εκμετάλλευσης.

Και είναι χρεωμένοι τόσο αυτοί όσο και όλο το σινάφι τους που υπηρετεί τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης, από τους κρατικούς αξιωματούχους μέχρι τους πραιτωριανούς και τους δημοσιογράφους και από τους εργατοπατέρες μέχρι τους διανοητές και τους κάθε είδους αυλοκόλακες.

Τουλάχιστον σήμερα κανείς δεν μπορεί να αναμασάει εύκολα τα παραμύθια περί κοινωνικής ειρήνης.

Δεν ξεχνιέται εύκολα η εξέγερση του Δεκέμβρη και επιπλέον η κρίση κάνει όλο και πιο ξεκάθαρη την πραγματικότητα του ταξικού διαχωρισμού και της εκμετάλλευσης.

Στις απολύσεις, την ακρίβεια και τα χρέη που είναι ήδη για πολλούς μια δύσκολη καθημερινότητα, προστίθενται τώρα οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις για νέους φόρους και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Μικρή αρχή μονάχα των όσων τα αφεντικά μελετούν και σχεδιάζουν για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους.

Και μπορεί τα βασισμένα στην αποκρουστική εθνική ιδεολογία επιχειρήματα για το συμφέρον της χώρας να ενεργοποιούνται μήπως και συγκρατηθεί μια κάποια συναίνεση, σύντομα όμως οι εισαγγελείς και οι μπάτσοι θα είναι αυτοί που τα αφεντικά θα χρειάζονται όλο και περισσότερο.

Αν αυτοί καταρτίζουν προγράμματα σταθερότητας και ανάπτυξης, δεν πρόκειται να ζητήσουμε απλώς λιγότερο σκληρούς όρους λεηλασίας. Έχει επανειλημμένα αποδειχτεί αυταπάτη.

Προτάσσουμε την κίνηση για την αποσταθεροποίηση του καπιταλιστικού συστήματος και την καταστροφή της εξουσίας. Την κίνηση που γεννιέται από τον καθένα και την καθεμιά μας όταν αυτοοργανώνεται και αντεπιτίθεται με τους τρόπους που επιλέγει. Την κίνηση που εξαπλώνεται όσο περισσότερο συναντιώμαστε στους δρόμους, εκεί όπου η ζωή βρίσκει το αληθινό της νόημα. Ο παλιός κόσμος παράγει δυστυχία. Ο παλιός κόσμος θα σαρωθεί.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ Β. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ»

Ομάδες διάχυσης του ταξικού μίσους

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης